lördag, augusti 07, 2021

Bara ett paket

 – Va, ska du med en tom knäckebrödsask till, frågade den äldsta då han rotade i mitt hobbyrum. Varför prompt alla karlar skall och rota i mitt eget rum, där jag fritt får breda ut mina garner, har jag aldrig riktigt förstått.
– Jag slänger den i bränningen, fortsatte han.
– Nej, stopp, jag ska ha den som gåvoförpackning.

Och en riktigt bra förpackning var den minsann för en vecka sedan då vi var iväg och hälsade på barnbarnen. I bakgrunden till höger ser ni den bruna påsen jag paketerade den karamellfyllda rosa korgen i.
Varifrån får man förresten köpa såna där bruna påsar?

– Bara ett paket, frågade M besviket och kom och såg om det eventuellt ännu skulle finnas någonting i mommos gömmor. Men den här gången gjorde det inte det, för nu hade jag packat det lilla legopaketet, hårspännena, godispåsen och barbiekläderna i en enda låda.

Den äldre svägerskan B har varnat sin lillebror, alltså dubbelmorfar och undertecknad, för att skämma bort barnbarnen.
– Dom ska inte alltid få paket, säger hon. Joo, kanske hon har rätt, men... 
Och jo, jag hade ju mej själv att skylla som till födelsedagskalaset hade packat in varenda ett barbieplagg enskilt! Men det var ju så roligt och jag råkade ju ha tid då. Och ingen fara, snart blir det nog inte så många paket, för när flickorna växer, blir det svårare att veta vad som gör dem glada.

Nu önskar jag er alla en skön fortsättning på lördagen.
Jag ska försöka slita mej ifrån datorn och virka lite. Har ett skrivjobb på hälft, men inspirationen vill tyvärr inte infinna sig och då går det trögt.

Inga kommentarer: