tisdag, april 26, 2022

Fick guld

Kära vänner, jag glömde alldeles bort igår att berätta att jag fick guld!

Det hela gick till så att vicerektorn i västra grannstaden stegade in i datasalen där jag satt och väntade att min kurs skulle börja. Med sig hade hon ett "diplom" och en liten blå ask samt kvällsvaktmästaren med mobilkameran i hösta hugg.
– Tadaaa, sa hon och överräckte papiret, öppnade asken och fäste guldmärket på min skjorta.

Jag har alltså blivit ihågkommen med ett förtjänsttecken för 20 års trogen tjänst. De facto har jag jobbat som timlärare i västra grannstaden sedan vårterminen 1998, så hur många år blir det då? Jo, 24 år. Tänk, tiden har gått så fort att jag knappt hinner med. Och det har varit både utmanande, givande och inspirerande. Det är så härligt att få dela med sig av sina kunskaper och det bästa är då jag kan ge aha-upplevelser åt kursdeltagarna.

Så här ser själva märket ut. Dessvärre vet jag inte riktigt när jag ska använda det. Varje dag på jobbet? Eller enbart vid festliga tillfällen? Och hurudana fester i sådana fall? Knappast tre års kalas?
Och om jag har det på mej, kan det räknas som skryt då?
Eh, jag borde nog inte grubbla så mycket på sånt här, eller hur?

Jag är i varje fall tacksam för att jag blev ihågkommen och att min insats uppskattas. Istället för skumpa, som inte fanns att tillgå på arbetsplatsen, så bjöds jag på kakao (alltså chokladdryck i Sverige).

Dagens bra saker:
  • Jag hann få gjort det jag skulle i kursplaneringsväg på förmiddagen innan jag susade iväg till jobbet i västra grannstaden.

  • Jag svarade blixtsnabbt på e-post och fick ett trevligt uppdrag i nästa vecka, då jag egentligen skulle ha haft ledig dag.

  • Jag var uppe tidigt, trots sovmorgon.
Ha det riktigt bra!




Inga kommentarer: