måndag, april 25, 2022

Snabbt in och ut

Idag vet ni, idag var jag verkligen modig, för idag vågade jag äntligen besöka teeteeshop! Jag har redan i några veckors tid tänkt att jag skulle besöka affären, för jag behöver garn till ett intarsiaprojekt, men jag har liksom inte vågat mej in där.

Och nu börjar ni kanske förstå varför. Här är det farligt att vistas. Och vet ni, jag var så skakis att jag körde förbi när jag kom susande från Nickby där jag hållit Digicafé tillsammans med min finskspråkiga kollega. Så jag fick vända om.

Med beslutsamma steg gick jag in, blev vänligt mottagen och svarade ja på frågan om jag behöver hjälp. Jag räckte fram mönstertidningen och sa att jag ska sticka en sån där och behöver garn till det projektet. Jag vet inte om jag skulle ha kunnat räkna ut ersättande garn själv, kanske. Men eftersom jag vill att projektet blir bra och hållbart, så vände jag mej till expertisen i form av expediten. Hon gav tre garnalternativ och kunde också säga om garnet blir för mjukt eller noppar. Och så valde jag av tre möjliga alternativ och det utan att ens titta på priset. Jag mindes att Karisma var ett av Sanne Salminens favoritgarn och själv hade jag ju tidigare testat garnet i en mössa. Dessutom fanns det rätt färgnyanser, så jag slog till och köpte hela 22 nystan! Nu ikväll då jag kom hem, så började jag fundera hur det kunde bli så förmånligt. Och vet ni vad? Jo, garnet var nedsatt med 30%, en kampanj som tar slut i lördag. Tjohooo! Eftersom det ska bli en gåva, så kan jag tyvärr inte visa färger och sånt här. Jag vill att det blir en överraskning för mottagaren. Eller nåja, överraskning och överraskning, i princip har hon okejat modellen.

Dagens bästa:
  • Vaknade före väckarklockan.

  • Jag klarade av att besöka garnaffären och komma ut med endast det garn jag behöver!

  • Och jag hade verkligen tur som fick garnet för 1,89 €/50 gram. Tur att jag inte förstod det förrän nu på kvällen. Det finns tyvärr en viss risk för att jag skulle ha hamstrat onödigt mycket garn då. Och det behöver jag då verkligen inte, garn alltså. Fast kanske det där hampagarnet, som...

  • Jag hann äta en sen lunch på dubbelmorfars favoritställe i västra grannstaden. Broilerbiffar, ris, currysås och svartvinbärsgelé samt ett digert salladsbord. Mums! (Broiler heter visst kyckling i vårt västra grannland?) Jag fick i mej mycket mera hälsosamt genom att äta ute istället för att värma en mikroportion på jobbet.

  • Hunnit träffa trevliga kolleger och prata lite arbete, men också annat.

  • Har nu klarat av veckans längsta arbetsdag.

  • Hittade många fina böcker i bokbytarhyllan i Nickby bibliotek där jag startade arbetsdagen i morse.
Nu får ni ha det så bra, så ska jag ta itu med en tjock bok som jag tog med mej hem idag.


Inga kommentarer: