torsdag, april 07, 2022

Godisdag

En lång dag börjar närma sig slutet. Jag vaknade redan före klockan sex, så jag var en hel timme före kursstart på plats i datasalen i västra grannstaden. Bra så, för nu hade jag koll på att alla datorer fanns där de skulle och jag fick alla kopior färdiga. Till all tur inte så många den här gången.

Här sitter mjukisarna och väntar på godisdagen. Och nu vet vi alltså inte om det är godisdag i morgon eller på lördag.

Hade ni förresten godisdag då era barn var små? Jag undrar om det är bättre att äta massor av godis på en dag och sedan avhålla sig resten av veckan? Eller är det bättre att äta godis lite då och då? Kanske ändå allra bäst att låta bli?
Lite nostalgisk kan jag allt bli då jag tänker på besök hos äldre släktingar, oftast damer, som hade en karamellskål med lock. Om man var snäll kunde man få en hård syrlig karamell. På den tiden räknades nog också pepparkakan som godis, liksom annat småbröd.

Snart kommer väl häxorna och då ska det bjudas på godis. Men, men, fick höra på radion idag att Kinderäggen ska dras tillbaka från affärerna. Så hur ska det nu gå? Ska jag låta karlarna äta dem jag bunkrade upp tidigare? Det är kanske inte läge att ge dem till små häxor?

Och apropå häxor, idag när jag stod i mataffärens kassa, så kunde jag inte låta bli att lägga mej i diskussionen mellan kassaflickan och den unga damen som kom efter mej. De undrade nämligen när häxeriet skulle gå av stapeln. Så jag fick berätta för dem att de finska påskhäxorna går nu på palmsöndagen och önskar Glad Påsk, medan de svenska häxorna gör det på lördag efter långfredag. Stressigt tyckte flickorna, som nu behövde dubbel uppsättning godis och rusta iväg de små häxorna två gånger.

Dagens bra saker:
  • Fick börja en ny kurs med idel trevliga deltagare.
  • Jag hann äta lunch på norra grannkommunens pizzeria innan jag hastade vidare till nästa kursplats.
  • Jag lyckades förklara vad molntjänst är för en smarttelefonanvändare, som inte riktigt förstod hur mobilfotona kunde vara på två ställen samtidigt. Inte lätt det där.
  • Dubbelmorfar hade tagit hand om vårt översvämmade diskbord och inte enbart fått disken i maskin, utan också alla tomma konservburkar till rätt ställe. De ska ju samlas in och inte svämma över på vårt diskbord!
  • Jag klarade av veckans matinköp med den äran alldeles ensam. För en gångs skull var det riktigt skönt att strosa på i lugn och ro efter dagens sista arbetspass, som gick av stapeln i stan ikväll.
Nu borde jag jobba lite ännu, men det får nog vänta till i morgon då jag är ledig och egentligen borde göra annat. Men vad gör jag inte för ett jobb, som jag älskar?

Ikväll borde jag satsa på att läsa, för det är ju ändå läsveckan. Men det skulle vara betydligt skönare att hitta nån lagom avslappnande film på arenan. Få se...
Stickning blir det dock inte mer i kväll, för det orkar jag inte med.

Ha en skön fredag! 

Inga kommentarer: