torsdag, juni 15, 2023

Blå och röd

– Du måste klä på dig ordentligt, sa bisin min innan jag ens hunnit äta frukost i morse.
– Öh, svarade jag förvirrat. Vad då ordentligt? Jag får väl ha min slitna alltför korta sköna klänning på mej om jag vill, tänkte jag.
– Mr J kommer på kaffe.
Stöön, fort till garderoben i sovrummet, bara för att konstatera att mina favorit hemmakläder på sommaren är i smutstvätten och... Till sist drog jag på mej en svartvit klänning i något konstigt material. En klänning, som redan varit på väg till Frälsningsarmén fick bli min räddning. Den fick godkänt av bisin min. Men själv kände jag mej nog lite löjlig över att ha bytt kläder för en karls skull. Nu håller jag verkligen på att bli gammal, för det här skulle aldrig ha kommit på fråga i min ungdom!

Igår var vi ju ute på villovägar och bisn min kom hem med den här:

En blå gungstol. Han är så nöjd med den. Själv har jag inte vågat sitta i den ännu. Bisin min har planerat att han och undertecknad ska sitta i varsin gungstol när vi båda är pensionärer! Det ser jag framemot.

Den här röda bilen fick jag syn på och jag tycker att den är jättehäftig. Bisin min prutade ner priset och bestämde sedan att han köper den också! Gissa vem som fick betala? Bisin min hade ju glömt sin plånbok hemma!

En som är jätteglad över den nya bilen är Lilla My. Hon sätter i treans växel och gasar iväg. Kurvorna tar hon på två hjul så Mumintrollet och Snorkfröken är alldeles bleka av förskräckelse. Bisin min har redan bestämt vem som ska få den här bilen. Jag undrar vad Lilla My tycker om att bli billös igen.

Bra saker idag:
  • Hann virka på ett riktigt roligt projekt i morse.

  • Hann få på diskmaskinen innan jag skulle iväg till stan.

  • Blev upphämtad av bästa kollegan och så iväg på lunch.

  • Vi åt en tre rätters på Bistro Kronan! Började med entré och jag valde förstås Toast Skagen, vad annat? Jag har faktiskt fått smak för just den här rätten.

  • Annat jag fått smak för är Aperol Spritz Limoncello. Den här svalkade jag mej med medan vi  väntade på förrätten. Lyxigt att ha chaufför.

    Varmrätten fick bli hamburgare. Goda pommes frites, men jag orkade inte äta upp alla. Jag är ju inte van med tre rätters!

  • Till matdryck valde jag Degerby Pale Ale. Riktigt gott även om jag nu inte är en finsmakare vad gäller öl.

  • Kronan på verket var förstås den goda glassportionen med mörk chokladglass och pistaschglass. Så gott, så gott.

  • Efter det här ätandet hade vi nog båda behövt vila middag!
    Så härligt att träffas och få prata. En superfin eftermiddag i bästa sällskap. Tack för det!

  • Fick färdigt ett virkprojekt ikväll. Tjohooo!
    Nu kan jag leta efter följande projektkasse i hobbyrummet.
Önskar er en skön fredag!

Om det nu blir så varmt som utlovats är det nog bäst att uppsöka ett svalt ställe och dricka mycket vatten. Men kanske man kan sticka på ett sockprojekt ändå?


 

Inga kommentarer: