lördag, juni 03, 2023

Studentdimission

Idag har bisin min och undertecknad varit på studentdimission i idrottshallen i stan.

I Lovisa Gymnasium är det tradition att studenterna får sitt betyg av rektorn och mössan på huvudet av sin handledare. Förr kallades de lärarna för klassföreståndare, men allting är ju annorlunda nu förtiden.

En idrottshall är ju inte direkt det festligaste man kan tänka sig, men studentkåren hade gjort ett fint jobb med dekorationerna.

Precis idag kom gymnasiejämförelsen från STT ut. Och Lovisa Gymnasium ligger på andra plats bland smågymnasierna! Och tadaaa-fanfar, det innebär att Lovisa Gymnasium är bäst i Svenskfinland bland smågymnasierna. Duktigt jobbat av alla de 32 ungdomar som fick sin vita mössa idag. En av killarna tog studenten på två år! Inte illa, eller hur?

Bra saker idag:
  • Kokade ägg till frukost, så vi skulle orka med dimissionen.

  • Hann få varmvatten då bisin min steg upp i tid och eldade.

  • Vi hann riktigt bra till idrottshallen i stan och fick bra sittplatser. För en gångs skull höll bisin min tidtabellen! Undrens tid är inte ännu förbi, vet ni! Han är vanligtvis en tidsoptimist, vilket innebär att han/vi alltid är försenade.

  • Riktigt, riktigt trevlig fest efteråt. Och oj, vad jag fick leka med både egna barnbarn och andras.
Men nu är jag ordentligt trött efter allt festande och lekande. Tyvärr tror jag inte att jag orkar sticka ikväll. Eller jag vågar nog inte för det kan gå helt fel när nu ögonen går i kors.
GÄÄSP! Jag kan väl gå och lägga mej med en bok? Visst får man lägga sig redan vid 22-tiden?

Önskar er en riktigt skön söndag.


 

2 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Ja, det var ett fint resultat för vårt gymnasium.
Och alltid har det varit så fint dekorerat i hallen, som minsann med alla sina reklamskyltar kanske inte ter sig som den festligaste platsen - men många får plats där!

Inge sa...

Jo, fick på studentfesten höra igår att i storstäder där det inte finns tillräckligt stora utrymmen, så är det inte alls tillåtet för släkt och vänner att närvara. Så det är bra att vi har tillgång till Idrottshallen, trots reklamskyltarna!