fredag, juni 02, 2023

Liten utflykt

I morse då jag kravlade ur sängen så var mitt mantra: "Jag ska städa sovrummet, jag ska städa sovrummet, jag ska städa..." Så där höll det på i mitt huvud. Och det var ju bra, nu handlade det enbart om att kavla upp ärmarna plocka upp, få undan kläder, bädda, torka damm och...

Men hej, vänta nu, bisin min försvann till skogs och jag är ensam hemma, så... "jag kan sortera garn, jag kan sortera garn"... 
Ja, se nu klockan är redan så mycket att det nog inte lönar sig längre att börja städa!

Så det blev förstås garnsortering istället för städning. Perfekt sysselsättning då vinden viner utanför husknuten och bisin min är borta hemifrån. När jag radade upp lite rester av Nallegarnet så fick jag en riktigt bra överblick över hur banderollen har förändrats genom åren.

Bra saker idag:
  • Har ringt till vår 85-åriga vän i Hyvinge! Vi hörs alltför sällan och träffas ännu mer sällan, tyvärr.

  • Bisin min kom hem från skogen och sa att nu ska vi fara ut och äta. Vilken tur att jag aldrig började städa och att mitt lilla garnsorterande var färdigt då han kom hem!

  • Bisin min har varit och klippt sitt hår! Det var minsann på tiden. Vet ni vad som fick honom att ta detta drastiska steg? Jo, han lovade mej att han skulle sitta med pipo, alltså mössa, på under morgondagens studentkalas om jag hinner sticka en åt honom! Jag frågade flera gånger om det är riktigt säkert nu det han lovar och han svarade dyrt och heligt jo, varje gång. Det här skedde i tisdags och jag var bombsäker på att jag hinner nog sticka en mössa åt honom. Men se det behövde jag inte alls, för jag hittade en mössa som jag stickat redan förra året! Perfekt alltså! Igår fick han den mössan och han var ytterst misstänksam:
    – Du har köpt den!
    – Nej, sii nu på den. Den är heimlaga.
    – Du ha int sticka den! Du ha fått den av nån!
    – Nej, tro nu, jag har stickat den alldeles själv.
    Troligtvis blev han så förskräckt över den där mössan att han därför fick sitt hår klippt idag. Visst skulle det ju ha sett komiskt ut om bisin min hade suttit med en mössa över öronen under hela studentkalaset. Tur att han tog sitt förnuft till fånga. Nu behöver inte våra barn skämmas över hans hår i morgon.

  • Medan bisin min var inne och klippte sig, så satt jag i bilen och stickade. Mötesstickningen från igår förvandlades idag till en bilstickning istället! Jag hade nog tänkt sätta mej i Café Favorits trädgård, men det var mycket  varmare i bilen, så jag höll mej inne i den istället.

  • Vi åt en god Hawaischnitzel nere vid stranden.

  • Sen iväg till stora varuhuset i Gammelby. Vi hade var sin kundvagn och gick åt var sitt håll, så det blev inga konflikter i varuhuset. Tjohooo!

  • Här hemma väntade berlinermunkar på oss. Dem hade äldsta sonen hämtat från Ukrainarnas bageri idag. Perfekt efterrätt.
I morgon ska bisin min och undertecknad iväg på studentdimission till idrottshallen i stan. Och jo, nej, jag har inte vare sig lämpliga kläder eller skor för det här vädret. Brrr! Får väl gräva fram vinterrocken.
Efter dimissionen är det förstås stort kalas. Inget illa menat, men jag skulle nog hellre sitta hemma och sticka. Jag känner mej redan nu obekväm och då är jag inte där än. Tröstar mej med att barn och barnbarn också är där!

Önskar er en riktigt fin lördag!


2 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Jättehärligt med listan på bra saker!
Många bra saker sker ju varje dag - vi måste bara se dem!
Och hahaa, här får man sig många goda skratt - bisin och håret!

Inge sa...

Tack!
Jo, tyvärr fastnar vi ofta i vardagsslentrian och märker inte allt det fina omkring oss, så det är bra att lista positiva saker, i synnerhet nu då hela världen verkar gå sönder.
Bisin min och hårklippning är ett kapitel för sig. Och nu fick han dessutom tips av frissan hur han kan skaffa ett badrumsskåp med speglar runtom, så att han själv kan klippa sig i nacken! 🙈