torsdag, maj 30, 2024

Plagiat?

Svettig, torsdagskväll och lite resfeber. Provat byxor i parti och minut, för nu skulle det behövas stora vida tygbyxor istället för de jeans jag brukar använda. Men, men, det ser inte så bra ut i garderoben. Inte hittar jag några sköna sommarbyxor där inte. Klänning, shorts eller kjol är uteslutet. Bisin min påstår att om man är famo eller mommo ska man inte mera visa sina knän. Hmm... må det. Men på riktigt känner jag mej bekvämast med byxor. Gamla utslitna sommarklänningar kan jag strutta omkring i här hemma, men absolut inte utomlands!

Vad säger ni om det här? Plagiat? Till vänster Sirdars modell, som ingick i senaste numret av Kotiliesi Käsityö och till höger en finsk modell från Novitas virktidning. antagligen går det inte att variera virkade rutor i all oändlighet, men ändå.
Måtte vara svårt att vara designer i dagens läge då man ska kolla och dubbelkolla att ingen har kommit på samma idé, som man själv.

Och medan jag kommer ihåg, i morgon blir ni utan mitt dagliga inlägg, för jag yrar runt i Karnaluks på andra sidan viken. Jag håller hårt i min handlingslista, där det inte står nånting alls om garn, men en hel massa om syattiraljer. Bisin min har sagt att nytt garn får inte komma in i huset förrän gammalt garn försvunnit ut. Så där kommer jag att vandra muttrandes: "inte köpa garn, inte köpa garn, inte köpa garn"... Men hej, se där ett så härligt mjukt garn i en så vacker rosa nyans...det måste jag nog ha...
Äldsta sonen tycker att jag ska köpa en hel del flaskor. Jag har vänligt förklarat att det nog inte ryms så mycket i min lånade dra-maten väska! Håhåjaa, kanske jag borde vara oftare på kryssning?

Och bli nu inte oroliga om ni inte hör av mej på lördagen heller, för då ska jag igen ut på ett litet äventyr. 29 grader varmt har utlovats, så då kommer jag nog att vara som en urkramad disktrasa när jag är hemma igen.

Bra saker idag:

  • Fick äntligen igång en tvättmaskin och äldsta sonen hängde snällt upp kläderna.

  • Klarade av mitt uppdrag i stan och hann tillbaka inom utsatt tid. Men plötsligt hade bisin min inte alls bråttom nånstans!

  • Besökte bageriet och fick hela fem euros rabatt. Tack för det. Här har det goda brödet stor åtgång.

  • Tog äntligen i bruk Viking Line appen!

  • Städade plånboken och lämnar hem "onödiga" kort.

  • Fick också igång diskmaskinen nu på kvällen.
Nu återstår för mej att packa ner en extra blus i väskan och att fixa frukostmackan färdigt inför morgondagen. Och sen i säng!

Önskar er alla ett riktigt skönt veckoslut! 
 

Inga kommentarer: