söndag, september 22, 2024

Gröna äpplen

Skön söndag utan krav och måsten. Ingen stress med söndagsmiddag, för makaronilådan från igår gick bra att värma idag. Endast disken återstod för mej att ta hand om.

Igår kväll kom äldsta sonen hem med en papperskasse gröna äpplen. Inte gröna små äpplen, utan rejäla sådana. 

Och jag vet inte vad jag skall göra med dem. Skala, klyfta och i frysen? Koka och mosa dem? Göra något annat mumsigt? Eller borde man vara en liten Martha och göra äppelgott? Det finns alldeles för många möjligheter.

Jippiii! Jag klarade av gårdagens melodikryss! Det såg mörkt ut ett tag för det tog tid innan jag fick fatt i texten till den där ena visan, som spelades instrumentalt. Sen fick jag verkligen anstränga mina små grå, för att komma ihåg, vilken artist, som är den enda i världen, som fått lov att använda en slinga från Abbas musik i sin hit. Säger bara det, tur att mina små grå fungerade ännu så sent på kvällen!

Idag har jag uppdaterat min kalender och fyllt i det som kommer att hända här i en nära framtid. Jag har också uppdaterat min surfplatta. Ska se om jag kan ladda ner Melodikryssappen. Skulle vara mycket behändigare att kunna fylla i krysset direkt online istället för som nu, då man först behöver printa ut det. Jag vill inte ha den appen på telefon, för det blir för litet och plottrigt.Ja, och inte vet jag heller om appen fungerar så att korsordet går att fylla i där direkt.
Jag blev riktigt ivrig igår, tänk att kunna kombinera musikintresset med korsord!

Idag är det höstdagjämning och bisin min påstår att det är dags för långkalsongerna nu. Kanske, i varje fall så har vi börjat elda idag. Nästa vecka ser dock ut att bli varm med 14 grader som lägsta dagstemperatur. Det här om förutsägelserna stämmer.

Önskar er alla en riktigt bra start på den nya veckan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till avklarat Melodikryss! Det jag inte kunde var Harry Styles As it was. Jag brukar rita av kryssplanen och fylla i svaren där medan jag lyssnar, sedan fyller jag i den på programmets nätsida och skickar in svaret. Mitt korsordsintresse började vid farmors köksbord med Snipp Snapp i Året Runt och Krypto i Husis på söndagar.
Banankyssarna ska ha tillverkats för något år sedan men finns inte i urvalet nu.

Inge sa...

Tack! Oj, jag tänkte inte ens på att man kunde skicka in svaret. Tänk, alltid lär jag mej något nytt. Och tänk, min korsordsbana började också med Snipp Snapp, men med mormors hjälp. Småningom övergick jag till krypto i Året Runt och jag blev en riktig hejare på dem. Nuförtiden löser jag sällan krypton. Min morfar imponerade stort på mej, för han satt stilla med Allers A-korsord i famnen. Plötsligt tog han blyertspennan och så löste han en halv sida på en gång. Jag fattade aldrig hur han lyckades hålla allting i huvudet. Jag har försökt ibland, men jag tappar bort mej då och då, så jag löser och fyller i efter hand.