lördag, september 28, 2024

Utfärd i västerled

Lördagskväll, kvällsteet är urdrucket, nattsockorna har jag på fötterna och den rosa halsduken min hulda mor stickade åt mej, har jag runt halsen. Jag fryser nämligen om nacken. Det är som om jag aldrig skulle vänja mej vid att ha kort hår.
Ute faller ett fint regn och bisin min har slocknat på soffan efter en hård dag med skrotlyftande.

Tre små "gummor" begav sig idag iväg västerut på utfärd. Och det var riktigt, riktigt trevligt i härligt sällskap. Jag är så glad att jag tog initiativet till utfärden igår på förmiddagen. Jag tänkte liksom att det är bra att vidga vyerna lite och inte alltid sitta hemma i gungstolen. Dessutom har mitt stickande igen gått i stå, för jag tycker att de sockor jag håller på med nu, inte ser kloka ut.

Jag plockade upp U och G-M från stan och sen körde jag iväg till Gymnasiegatan i vår västra grannstad. Där tog vi oss en titt på ljuvligheterna i Säie Wool.

Förutom garnhärvorna fanns där andra skojiga stickiga saker, eller vad sägs om de här stickade hönorna?

Eller den här söta lilla stickade kaninen med sin fina ylletröja.

Jag hade en minneslapp med mej, så jag kom hem med ett spännande paket. Det här blir nu inte riktigt en julklapp åt mej, för jag behöver garnen före det.

Jag satsade på tre härvor, här ser ni nu en mössa och ett par sockor. Den tredje härvan är ett impulsköp, så det är högst osäkert vad det ska bli av den.

Från Gymnasiegatan begav vi oss till Gamle Stefans café.

Supergoda bakverk. Jag valde tjinuskitårta (alltså kolatårta). Den var mäktig och god! Det enda jag blev lite besviken på var att de inte hade bryggt te. Varmt vatten och en massa påsar!Suck! Fick ta annan dricka istället. Tack till G-M som frikostigt bjöd på kaka och dricka.

Jag tänkte på bisin min, så jag köpte hem av de goda pistaschbullarna. Mums!

Från caféet åkte vi vidare österut och hamnade i Mikrokulma. Enligt bisin mins order, köpte jag fågelmat. Verktyget han ville ha var tyvärr slut, så det får han klara sig utan.

Massor av Halloweensaker fanns det i affären. Det är ju ännu många veckor dit, så varför denna stress med det orangea krimskramset? Vem vill ha plastpumpor? Ja, eller Halloween överhuvudtaget.

På hemvägen kurvade vi ännu vi Tokmanni i Gammelby, inte för att vi nu direkt behövde nånting, men det är alltid bra att kolla läget. Jag hittade åtminstone en julklapp till, förutom den jag hittade i Mikrokulma. Så det var ju ett riktigt bra varv!

Det blev en riktigt trevlig lördagsförmiddag, tack vare härligt sällskap, inga måsten och gott om tid. Sådana här så utfärder borde vi nog göra oftare.

I natt stormade det här hos oss. Lyckades ni förresten räkna ut hur många olika regnsånger jag smög in i gårdagens blogginlägg?

Önskar er en riktigt skön söndag.

Inga kommentarer: