fredag, september 06, 2024

Klick, klick

Knack, knack, lät det bestämt på vår ytterdörr idag på förmiddagen, då jag satt vid matbordet och sorterade lite garn.
In stegade, till min stora förvåning, yngsta sonen. Jag trodde att han var i Vanda, men jag hade misstagit mej. Den grejen är först nästa vecka.

Han skulle iväg till stan på lunch och matuppköp, så jag lämnade mitt sorterande, klädde om mej på två röda sekunder, eller nåja, fyra då, och följde med ut till bilen. Äldsta sonen följde också med ut på lunch.

Jag sorterade undan bomullsgarnen i en plastlåda. Det känns på ett sätt inte riktigt rätt att göra det just nu, för solen steker och det är varmt och skönt. Men snart är bistra vindar här och då är det nog bäst att ha både mössor, sockor och vantar färdigt stickade.
Och ser ni, nystanen in i Ikea plastpåsar och sen i plastlådan. Är det till att vara överdrivet försiktig?

Efter en ganska kort diskussion, valde vi att luncha på Fylla och alla tre valde vi Pepparschnitzel. Jag tyckte den var god medan äldsta sonen tyckte att den var torr. Lite mera sås skulle ha varit gott.

Mätta och belåtna körde yngsta sonen vidare till matbutiken mitt i stan.

Där kunde jag köpa Bra Bröds ljuvliga rågbröd. Det ska jag snart festa på tillsammans med kvällsteet. Jag funderar lite om jag ska äta det med enbart smör på eller om jag ska lyxa till det med Auraost? Hmm...

På hemvägen kurvade vi via stora varuhuset. Katterna behövde torrfoder och annan mat.
När yngsta sonen lade bilnyckeln i låset och vred om, lät det klick, klick och inget hände. Först trodde han att det var bilbatteriet, så han ringde till fadern, som hade startkablar i sin bil. Bisin min lovade komma på stört. Yngsta sonen testade att starta bilen en gång till med samma klena resultat. Klick, klick.
Där satt vi sedan på parkeringsplatsen i solgasset och väntade. Till all tur, inte alltför länge. Bisin min upptäckte snabbt att här var det inte fråga om bilbatteriet utan startmotorn. Han och äldsta sonen skuffade igång bilen och tryggt kom vi hem. Som bisin min konstaterade: "Tur att ni inte var längre bort".

Nu är bilen intagen hos "doktorn" i grannbyn, alltså i hallen och dit är bisin min på väg för att ta loss startmotorn. Troligtvis blir det en tripp till Motonet i morgon för att köpa en ny startmotor. Jag är lite osäker på om jag överhuvudtaget ska följa med. Jag har nämligen mycket intressantare program på förmiddagen i morgon.

Vet ni, nu ikväll blev jag riktigt, riktigt glad, för jag hittade just en sån kalender, som jag saknat! Tjohooo! Nästa år ska jag vara organiserad till tusen med alla stickprojekt. Nå, även om jag innerligt hoppas och önskar att kalendern skulle hjälpa mej att ta mitt stickande till nya höjder, så inser jag förstås mina begränsningar. Det som gör mej glad med den här kalendern är att här finns också svenska! Alltså våra finlandssvenska namnsdagar hittas i den här. Vanligtvis när jag har hittat nån kreativ kalender jag gillar, då saknas just de där finlandssvenska namnen.

Nu dags för det nyinköpta rågbrödet, men ska jag ta ett stort stop eller koka tevatten?

Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig lördag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Bröd, av egen erfarenhet vet jag att Bra Brö smakar bäst med enbart smör, saltat smör naturligtvis, och tjockt lager!

Inge sa...

Håller helt med och så åt jag det också igår. Kanske inte jättetjockt lager, men Auraosten fick allt vara i fred i kylskåpet igår kväll.