tisdag, maj 10, 2016

Smulor

Snyft, snörvel, söndag kväll var det endast smulor kvar av den goda rabarberkakan.

Far i huset påstår att han vet varifrån han skulle kunna "låna" lite rabarber så jag själv skulle kunna baka en ny kaka, men... nääe, ursäkta nu bara, jag hinner inte för nu hittade jag ett så roligt mönster till en sommardisktrasa. Visst är den fin?

Och sen kan ju en sådan här stackars garnoman bli galen, för vet ni vad som händer i grannstaden inkommande lördag? Jo, det är galet billigt garn-dagen! Huu jedamej! Ända upp till -70%. Ska jag kunna motstå det? Förra året var jag faktiskt så förståndig att jag gjorde det. Men i år... åååh, vad jag skulle vilja iväg och klappa lite garn och kanske köpa lite grann. Men alla mina anförvanter säger att jag INTE behöver mera garn. Har ni hört nåt tokigare? Näääe, inte jag heller.

Men, men... tänk om jag borde vara förståndig i år igen? Ja, för vem skall betala garnkalaset? Men hej, ska vi ändå åka iväg till grannstaden tillsammans? Vi börjar ute i lagret, armbågar oss fram och dyker ner i billighetslådorna och roffar åt oss garnförpackningarna. Vi borde förstås ha män med oss som skulle bära våra inköp. Borde jag ha nappat någon av de halvnakna, som speedat förbi här på landsvägen på cykel medan jag jobbat på datorn?

Ja och sen så tar vi oss in till stan och går lös i själva garnbutiken och står i en halvtimmes kö innan vi kommer till kassan. Affärens alla korgar, kommer att vara upptagna, så glöm inte att ta med egen extra kasse att slänga alla garn i. Bäst fungerar utan vidare de där stora ikeakassarna. Tyvärr har far i huset norpat mina och bär bastuved i dem!!! Ack, ack, ack! Jag misstänker att han gör det med flit så att jag inte kommer åt att använda kassarna till nyttigheter, som garnuppköp! Vad tror ni?

Oj, nu kommer det att vara svåra samvetsbetänkligheter och kval hela veckan och nu börjar jag förstå vissa av mina släktingar, som aldrig kan bestämma sig. Frågan är om jag skall göra det som är förståndigt? Eller om jag ska göra det som är galet och roligt?
Oj, nej denna vånda... verkliga i-landsproblem...


Blogg 100/71


2 kommentarer:

tilda sa...

Neeeej...du borde inte ha påmint om garnförsäljningen. Jag hade redan lyckats glömma bort det. Frestande att fara dit är det...hoppas att jag igen hinner glömma:)

Inge sa...

HUPS! Förlåt, förlåt, det var inte meningen. Kan trösta dig med att det har utlovats regn till i lördag, så det kan ju vara på sin plats med en liten stadsresa! :)