lördag, december 16, 2017

Julfest!

Igår kväll var det då dags att festa igen. Denna gång var det fråga om stans julfest. Säsongens andra julfest för min del och också den sista, för den tredje julfesten jag skulle ha gått på gick också av stapeln igår kväll.

Kollegerna och undertecknad startade med en fördrink.
Och jag valde förstås en GT. Vad annat? Jag fick ju upp farten i måndags! I morse när jag kollade i min lilla rosa aftonväska, såg jag att drinken kostat endast 2 €! Det var alltså Happy hour. Ack, om jag skulle ha märkt det igår, så hade jag ju druckit en till! Eller tja, kanske ändå inte. Vi skulle ju trippa iväg ner till bollhallen sen. Eller egentligen heter den ju nog idrottshallen, men...

Och där, där avslöjades det blåvita temat. Det var inte alls frågan om Finland 100 år. Nä, de festligheterna torde ju vara förbi nu. Vi steg helt enkelt ombord på en skuta, självaste The Love Boat. Någon som ännu minns den serien?

Uppe vid landgången stod data-avdelningens chef och personalchefen och önskade Välkommen ombord. Nedanför landgången fick vi gå in genom ett valv och där blev alla fotograferade, precis så som det anstår på ett kryssningsfartyg. Dock lät det lite hotfullt det där om att vi senare skulle bli tvungna att lösa in fotona! De visades senare på kvällen längst bak i salen. Duktigt att få igång bildspelet så snabbt.

Sedan stod den nya stadsdirektören, iklädd kaptensmössa, och hälsade tillsammans med den kvinnliga förvaltningsdirektören välkommen. Det kändes nästan lika högtidligt, som på presidentbalen! Men nä, jag har nu aldrig varit där... Hur som helst, det är trevligt när man hälsas välkommen personligt med handskakning.

Borden var festligt dukade.

Och Centralen, som stod som arrangör för årets julfest hade verkligen lyckats med att få fram båttemat. Det är svårt att göra en stor idrottshall hemtrevlig, men det här gänget hade lyckats riktigt bra. Dessutom höll de sig till temat hela kvällen i programnumren, för vi spelade bland annat bingo. Och där engagerades faktiskt deltagarna vid vartenda ett festbord. Kul!

På övre däck fanns både solparasoll, flytvästar och livbåtar!

Och maten var god! Jullimpa med smör, rödkål med couscous, gravad lax med god sås, ugnsstekt lax (den hoppade jag över), kokt potatis (rätt sönderkokt faktiskt, men...), förstås gråsaltad skinka med stark god senap, köttbullar med lingonchilichutney (mums!), morotslåda (hoppade jag också över!) och kålrotslåda. Till efterrätt bjöds det på kaffe/julte och tranbärsparfait med tjinuski (kola). Mumsfilibabba. Dryckerna bestod av svagdricka, vatten eller vichy.

Men jag fick ju en hemleverans i tisdags och hade superduper gott rödvin till maten. Tack och lov en liten flaska och inte en stor!

Och så var det förstås dans, fattas bara annat. Wannabeat stod för musiken. Riktigt bra i och för sig. Mycket rock och sådant som det gick att stå och skaka rumpa till. Men efter att ha hört dem rätt många gånger nu, skulle det nog vara dags för lite omväxling i repertoaren. Inte för att jag har någonting emot Bon Jovis You give love a bad name. Det är riktigt bra dansant rock, likaså Tomas Ledins låtar.

Och nej, ingen dagen efter feelis idag. Jag var hemma redan före midnatt, så ingen fara med den här festprissen. 

Och nu, nu ska jag sätta mej och sticka lite innan jag beger mej ut ikväll igen!
Men jag borde kanske virka istället? För visst borde ju katterna få en egen bädd att ligga i? Det är nu bara sen det att dom inte går dit ändå.

Men först ska jag fylla i den där tävlingen som lovar att man kan vinna garn för tusen dollar. Tror ni på det? Och behöver jag mera garn?

Ha nu en riktigt trevlig lördagskväll!

Inga kommentarer: