söndag, december 17, 2017

Uppfylld av musik

Igår var jag iväg på Årets stora julkonsert. Så idag har jag ännu varit helt uppfylld av all musik. Så härligt!

Som vanligt var jag ute i god tid och anlände redan mer än en halv timme före konserten skulle börja.
Men jag var inte ensam om att sitta i spänd förväntan. Jag var i gott sällskap och fick mej en intressant pratstund med en borgådam, som hade varit med om ett och annat. Hon tyckte att det var trevligare att komma till Liljendal på konsert än att fara till Grand i Borgå.

Vid biljettbordet fann jag för övrigt, till min stora förvåning, mej stå och försvara tidningen Östnyland, efter att så hjärtligt ha blivit mottagen. Men nej, "borgåtidningens" frånvaro från oratoriet hade minsann inte förlåtits av arrangörerna. Ev. kunde det ha reparerats med en recension från julkonserten, men så skedde då icke. Och nu är de då gramse och förnärmade. Så hur stor stjärna/artist du än är eller blir i Svenskfinland, så nu vill du ha omnämnande i minsta lilla lokaltidning. Förunderligt, men sant. Man skulle ju tro att det inte har nån betydelse. Att det enda som räknas liksom är det som nämns på riksnivå, men... Bra att allting tas på allvar, också de lokala tidningarna. Tack för det. Vi ska försöka vara skärpta och vaksamma också i fortsättningen. Men som sagt, vi kan inte hinna överallt, hur vi än försöker.

Thomas Enroth hälsade välkommen. Han ackompanjerade sedan skickligt på piano och spelade till och med basgitarr då det behövdes.

Ami Aspelund var först ut på scenen och sjöng bland annat en norsk traditionell psalm.

Popp Gustafsson från Borgå, som är en baddare på pedal steel guitar kompade också. Benny Törnroos sjöng både egna och andras visor, bland annat Ser du stjärnan i det blå.
I bakgrunden kvällens största överraskning, Philip Järvenpää.

Det var namnstarka artister som uppträdde. Thomas, Ami, Benny, Jonas Näslund, Philip och tyvärr skymd, Heléne Nyberg.

Den absolut bästa igår på scenen var Philip, den 17-åriga musikstuderanden från Jakobstad. Ni skulle ha hört honom i O holy night (O helga natt). Det var så man baxnade. Helt fantastiskt underbart, helt enkelt i världsklass och det utan att överdriva! Verkligt synd om er som inte var där och fick höra och uppleva honom. Helt jämförbar med mina favoritversioner av sången, Sissels  och Jussis.

Han sjöng också Roy Orbisons enda jullåt Pretty Paper. Och så drog han ett helt fantastiskt Elvisnummer med Blue Christmas. Morfar i huset kan inte höra någon skillnad på Elvis och Philip. Frågar ni mej så sjunger den senare nog bättre! :)

Lite synd är det nog om både morfar i huset och våra katter, som hela dagen idag har fått höra mej spela musik och nynna på julsånger. Kan inte hjälpas. Jag har varit så uppfylld av musik hela dagen.

Nu är det nog dags att jag börjar dra mej mot sängregionen. Det är en dag imorgon också. 

Önskar er alla en riktigt bra start på inkommande vecka.


Inga kommentarer: