tisdag, mars 20, 2018

Ett vitt virkat hjärta

Nu är morfar i huset verkligen illa däran. Han hostar, hostar och hostar igen. Till och med katterna är riktigt oroliga för honom. Tufsen sov på husses ben i natt och Lurvingen var flera gånger och kollade att allting var okej med den hostande mannen.

Idag då morfar i huset försökte ta det lugnt och vila, precis så där som man skall göra när man är förkyld, så blev det jordbävning här i huset. Alla kärl dansade rumba i skåpen och glasen i vitrinskåpet klirrade i takt. Katterna rev iväg med blixtens hastighet och gömde sig längst borta i ett hörn i källaren. Hustaket knakade och morfar i huset, som just tagit en burana och somnat in höll på att ramla ur sin sjukbädd. Medtagen vacklade han upp för att se vad som höll på att hända

Det var strömgubbarna som grävde i den frusna marken för att räta upp en stolpe. I en timmes tid höll de på och hackade med grävmaskinen. Morfar i huset var inte alls glad. Han ville ha lugn och ro.
Varför gräver de förresten just nu? Varför inte vänta tills marken inte längre är frusen? Konstiga arbetsvanor det där!

I söndags drog jag fram virknålen och trollade lite med restgarn. Så här blev det:
Garn: Pulloverstrickgarn Felicia
Åtgång: 10 g
Virknål: Nr 6

Vänta bara så får ni snart se vad jag skall göra med det här hjärtat. Hos BautaWitch hittar ni många fina mönster. Men jag ska minsann inte börja på något nytt nu inte. Nej, först måste jag få knappar isydda i ett litet plagg. Så det så!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det lär ska finns en hostmedicin, inte receptbelagt, som man måste be om på Apoteket. Finns alltså inte i hyllan. Den heter mustan parta. Vi talade just om detta på jobbet.

Inge Ekholm sa...

Stort tack för tipset! Där ser man, man måste veta vad man ska fråga efter när det inte finns i hyllan. Måste rusa iväg till apoteket på stört, för morfar i huset fick ett verkligt otrevligt hostanfall i morse vid fyratiden.