söndag, mars 18, 2018

Sylvasst

- Du låter sämre, sa morfar i huset i morse då jag försökte kvittra fram ett glatt God morgon och så fick han en liknande hostattack, som jag hade på gång. Vi matchar alltså varandra rätt bra här i sjukstugan. Den stackars kranka karlen har nu upptäckt det jag försökte förmedla åt honom  förra veckan:
1) Det går inte att lägga sig ner och vila. Varför det då? Jo, då drabbas man direkt av svåra hostattacker.
2) Man är inte hungrig, för allting smakar sågspån. Lite bekymmersamt för man borde nog äta stärkande hönssoppa eller åtminstone buljong!

Idag har jag vilat genom att sitta vid matbordet och sömma på en liten flickjacka. Nu saknar den endast knapparna och så är den färdig. Jippiii! Nu vill jag redan börja med följande projekt. Ett nytt alltså, strunt nu i mina två par med 1½ färdiga sockor. Jag har kollat in garner till ett helt nytt projekt och vet ni vad? Jo, under över alla under, jag har garn till det projektet!! Det trodde ni inte att jag skulle säga eller hur?

Här ska man vara lite försiktig när man kommer på besök.
Här finns nämligen sylvassa istappar. En som vågade sig till oss idag, var mr J. Han lät precis som morfar i huset och undertecknad, så han var inte rädd för smitta. Han berättade att förkylningen räcker minst två veckor. Jahapp, då har jag inte många dagar kvar innan jag är frisk, inte sant? Och så hoppas jag förstås att morfar i huset också hinner bli frisk före påsk, för vi är bjudna på kalas!

Inga kommentarer: