onsdag, februari 02, 2022

En hipstermössa

Sent igår kväll fick jag garnändarna fästade i mitt senaste stickprojekt, alltså den där mössan som dubbelmorfar inte vill ha! Eftersom jag hade färdigt både garn och modell så stickade jag en mössa ändå.

Garn: Karisma från Drops
Åtgång: 110 g
Stickor: Nr 3

Beskrivningen var lite otydlig, så mina minskningar blev nu som de blev. Vem som ska få den här? Ingen aning. Jag kanske ska behålla den själv? Men färgen är inte riktigt min, Nog för att den blev vackrare och vackrare i mina ögon för varje varv jag stickade. Lite konstigt det där, eller hur? Att jag kan bli förtjust i en färg, som absolut inte är min! Och det alltså medan jag stickar.
Lite harmfullt är det att jag nu har ett restgarnsnystan på 40 g med Karisma, för vad ska jag göra med det? 

Jag har också funderat på det här med att sticka såna här små plagg. Borde jag inte sticka nånting större och få massor av garn att gå åt? Jo, förstås men, alltså det är ju just sockgarn jag har, så det är ju det garnet jag måste använda. Jag har ändå bläddrat lite i mina sticktidningar och jag hittade ett alldeles ljuvligt mönster på en stor skön tröja med en fläta på båda framstyckena och en mitt bak på ryggen. En sån tröja, som jag gärna hade stickat och också burit, men... ja det var just det där med garnet. Jag var rätt säker på att just det garnet inte fanns att få i Finland. Men hej, vad jag bedrog mej. Visst finns det luddiga alpackagarnet, men 9.90 €/50 grams nystan är nog för häftigt för min tunna plånbok! Så trots att färgen stämmer så får det nog vara.

Nu får ni ha det så bra!

Inga kommentarer: