fredag, maj 06, 2022

Ännu en vit påse

Påsklördagen beslöt jag mej för att surfa iväg till Novitas webbaffär. Nä, nä, sakta i backarna, inget garn här inte, för det fanns inte naturvit nyans i den garnkvalitet jag behövde. Men jag beställde annat istället eftersom det var specialpris och frakten var fri påsken till ära.

I torsdags för en vecka sedan var jag alltså och tog ut den här vita påsen från en av postboxarna i stora varuhuset i stan.

Jag hade tänkt ta min sockstickning till högre höjder och beställde de här sockblockers (hmmm, vad sjutton heter de månne på svenska?) MEN milda makaroner, de såldes inte i par utan styckevis! Alltså, har ni hört om sånt förr? Nä, inte jag heller. Jag utgick förstås från att de såldes parvis. ARGH! Nu måste jag väl då investera i tre stycken till? Eller klarar jag mej så att jag enbart blockar en socka i gången? Jag blir galen! Jag ska nog INTE beställa nånting från webbaffärer längre. Jag klarar ju inte av det. Härefter beställer jag endast teknik och inget annat, så det så!
Jag borde nog gå i riktiga affärer istället, men vilka? Vem vill följa med? Ja, och vart ska vi åka?

Som sagt, sockor är det jag ska satsa på, så jag beställde också den här sockboken av bara farten. Om jag ångrar mej, så kan den ju alltid bli en bra gåva till nån av mina stickande vänner.

Tyvärr gick det inte riktigt bra med gårdagens ruta, suck och dubbelsuck! Bredden stämde, men höjden blev åtminstone 2 cm kortare. Jag orkar inte börja räkna ut hur många varv jag skulle behöva sätta till, för jag ska ju sticka intarsia sen och då vill jag kunna följa mönstret. Förstås skulle jag kunna sätta till varv i början och slutet och låta mönstervarven vara intakta, men... tja jag vet inte. För en gångs skull vill ja ha det någorlunda lätt och hanterbart. Om jag går upp i grovlek på stickorna kommer lappen att bli för bred, men höjden kanske stämmer, så frågan är hur jag ska göra? Har ni något förslag? Kanske börja på något helt annat projekt istället?

Dagens bra saker:
  • Fick sova ut i morse

  • Fick tidningstexten från gårdagens gårdsbesök färdig och ivägsänd till de intervjuade.

  • Fick foton igen idag på WhatsApp av den nyfödda. Den här gången har hon ögonen öppna. Ljuuuvligt. Så glad över WhatsApp, som tillåter en vara med så här på distans. Tänk så enkelt att ta foto och sen sända iväg det direkt. I det här fallet är teknik helt fantastisk.

  • Har varit billös idag, så jag har inte kunnat fara någonstans alls. Eller nåja, jag skulle förstås ha kunnat ta den bil gubben använder, men har inte ens haft lust att åka iväg nånstans.

  • Hittade en UFO-stickning från år 2019 precis där jag hade lämnat den. Och mönstret fanns till och med kvar i projektväskan!  Tjohooo, vilken ordning jag har i mitt kaos. Synd att ingen annan inser det!
Ha nu en riktigt skön fredagskväll med eller utan bastu!



Inga kommentarer: