torsdag, maj 19, 2022

Träffat en Karl

Jaa, ni läste helt rätt, idag har jag träffat en Karl. Lite nervös var jag allt inför vår date, så jag vaknade flera gånger förra natten och förberedde mej på det värsta. Man vet ju liksom aldrig med karlar, eller hur?

Men han var jättetrevlig. Han frågade artigt hur jag mår och jag svarade förstås prima. Och jo, det är riktigt sant med tanke på min ålder, kroppskonstitution och omständigheterna så att säga.

Efter att ha lyssnat på mej och mina ärliga svar, så kavlade han upp min byxbunt och klämde på mitt vänstra underben.
– Bra, det blev ingen grop här, konstaterade han belåtet och jag kunde lättad andas ut.

Sen tog han fram stetoskopet och lyssnade, men jag vet inte riktigt på vad. Lungorna? Hjärtat? Eller båda? Om han lyssnade på hjärtat så kanske det tog några extra slag av glädje för att han var så snäll och hur ska det gå då? Som för Sophia Loren då hon mötte doktorn?

– Bara skräppost, suckade gubben min då jag vittjade postlådan idag. Men ack så fel han hade, idag fick vi ju tidningen med stort T

Det som gubben min ondgjorde sig över var de här två handarbetstidningarna. Den till vänster Kotiliesi Käsityö nr 3 2022 kom i måndags och den till höger, Suuri Käsityö nr 5 2022 kom med posten idag.

Inte gillar gubben min heller Allers, som nu en tid dyker upp i vår postlåda på måndagar. Men att säga att det här skulle vara skräppost är nog att ta i och framförallt att använda uttrycket helt fel.

Dagens bra saker:
  • Vaknade före väckarklockan

  • Klarade av läkarbesöket i västra grannstaden! Egentligen ett rutinbesök, som legat på is ända sedan covid-19 bröt ut.

  • Gubben min hade ärenden till Motonet, så jag fick skjuts och det var riktigt, riktigt skönt, för att parkera i västra grannstaden är en pärs och parkeringsövervakarna är skrämmande effektiva. Skulle ha kunnat bli ett dyrt läkarbesök om jag ännu skulle ha varit tvungen att betala parkeringsböter. Huuu!

  • Gubben min lät mej inte besöka marknaden i västra grannstaden. Så där sparade jag pengar igen!

  • Schweizisk schnitzel med mos och ett dignande salladsbord bestående av sallad, rårivna morötter, palsternacka och kålrot, gurka, tomat och supergoda inlagda dillgurkor och ännu vattenmelon till lunch på gubben mins favoritställe.

  • Åkte hem via dottern och hann byta några ord med henne och överraska henne med en liten gåva.

  • Eftersom lunchen åts ovanligt tidigt, så var det härligt att kocka middag sent på eftermiddagen tillsammans med äldsta sonen.

  • Och nu just går diskmaskinen! Tjohoo!

  • Stickväninnan B hade läst mitt blogginlägg från igår och erbjöd mej ett nystan av det där fina garnet, som jag blev utan igår. Sa jag inte att stickerskor är snälla? 
    Tack för omtanken, den värmer!

  • Och äntligen, äntligen idag på eftermiddagen hann och kunde jag sitta ute på vår balkong och sticka. Så skönt, så skönt.
Och nu, nu ska jag lägga upp för en ny liten socka eftersom jag har klåpat lite, så istället för ett par små sockor blir det nu två par! Tur i alla fall att det inte gick som för mästerskräddaren!
Och tur att jag har garn så det räcker till ytterligare två sockor.

Ha det bra!


Inga kommentarer: