söndag, maj 22, 2022

Lite skrämmande

Kära vänner, om ni nu, mot förmodan vill veta, så nä, det blev inga vardagskläder för mej på kalaset igår.
Nej, men jag såg ändå ut som något katten släpat in genom stubbåkern. Strunt i det. Jag kompromissade lite mellan fin och lida pin.
För det första så klädde jag mej i "reservklänningen", som jag skaffade på sommarrea förra året inför bröllopet. Att jag skippade den då, trots att den är skön på, berodde enbart på att den är ärmlös och blåblommig på vit botten, vilket inte alls är min färg. Helst skulle jag velat ha en rödblommig klänning. Nå, igår fungerade den tillsammans med min vita bolero. Under klänningen hade jag mina svarta något slappa leggings med spetskant. På fötterna något tjocka stödstrumpor i en hemsk brun färg och utanpå dem mina svarta rieker sneakers, som är så sköna på foten. Efter att först ha varit ute hela dagen, fanns det inte en chans att jag skulle ha något med klackar på fötterna.

Och jo, jo, kanske att jag börjar bry mej om kläder och sånt ännu nån gång i livet, men jag tror inte det. Till all tur så fanns det ingen klädkod på det här kalaset, så jag klarade mej med blotta förskräckelsen.
Förresten, brukar ni lägga märke till vad människor har på sig? Jag menar, tänk om ni ser något något misstänkt brott och polisen förhör er i egenskap av vittne, hur skulle det gå? Själv skulle jag ha svårt att beskriva en persons längd, vikt, ålder och överhuvudtaget utseende om det är en högst vanlig människa. Jag lägger liksom märke till fel saker. Jag tror inte att polisen skulle vara så glad om jag skulle säga att hen hade glada ögon eller sur mun. Vad tror ni? Och att sedan alls kunna säga någonting om kläder kan ni bara glömma. Huuu! Ja, bortsett då från om personen skulle ha varit klädd i någonting stickat eller virkat. Då ser ni, då är det ju förstås någonting helt annat. Det fattar ju vem som helst.

Idag har jag varit i mataffären utan munskydd och det var lite skrämmande! Nästa gång måste det väl bli skydd igen.

Med mej hem följde den här tidningen för att där står Sticka & virka på framsidan.

Och för att jag föll för den här direkt. Nu är då frågan om jag skulle våga mej på att ändra på det här mönstret, så att det skulle passa mina mått. Hmmm... det är lite skrämmande minst sagt. Det ska mätas och räknas och...

Dagens bra saker:
  • Klarade deadlinen med glans och fick iväg två texter och foton. Puuh!

  • Var iväg till stan på pizza med den äldsta och den yngsta. Ett riktigt bra sätt att umgås medan man får sig någonting till livs utan att behöva stå i köket och förbereda och städa efter sig. Jihaa!

  • Träffade en av mina kursdeltagare på gatan och hade en intressant pratstund.

  • Och nu, nu kan jag äntligen stänga av datorn och bara slappa resten av kvällen! Men först ska jag bara packa väskan inför morgondagens låååånga arbetsdag.
Önskar er en riktigt fin kommande vecka. För arbetstagare blir den ju kortare på grund av torsdagens helg. Tjohooo, fast jag ska iväg på uppdrag i torsdag och det betyder ju sedan jobb...



Inga kommentarer: