måndag, augusti 21, 2023

Fullt program

Kära vänner, igår blev ni utan blogginlägg och det beror på att jag hade fullt program igår. Igen var jag borta hela dagen och igen var jag ute precis hela dagen. Jag var nämligen iväg till Höganås där Pernådagen firades.

Strålande väder, flaggan i topp, högklassiga musikuppträdanden och många glada människor i farten. Här tillbringade jag alltså dagen utomhus igår. Här fanns mycket att se och göra samt många att prata med.

Inne i föreningshuset fanns en kungsboa, som man fick klappa och umgås med. Men jag är inte riktigt förtjust i ormar, så jag gick aldrig in och tittade. Brrr! Det här fotot har bisin min tagit och jodå, jag har fått lov av honom att sätta ut det här i bloggen!

Där fanns också den här skäggagamen, som här är ute och njuter av det varma solskenet.

Bra saker:
  • Bisin min fick på diskmaskinen igår innan vi åkte iväg. Jo, jo, lugn, bara lugn, vi lämnade inte maskinen utan uppsikt, för äldsta sonen var här.

  • Egentligen borde man ha parkerat vid kyrkan och sen tagit hästskjuts upp till Höganås. Men det gjorde inte vi, för bisin min sa att "vi e press" och då fick vi på nåder parkera nära gårdsplanen. Stackars Robert Tennberg, som hamnade att navigera mellan bilar, människor och ponnyn. Hästen blev förresten jätteglad då den fick syn på ponnyerna. De gnägghälsade på varandra.

  • Förutom alla trevliga möten och samtal, så var nog Sås och Kopp en riktig fullträff. Så glad att ha fått höra dem än en gång. Och vad nu än den kära dottern säger, så blir man ALDRIG för gammal för Sås och Kopp! Här går jag nu och trallar på Sim Simsalabim. Och det blir ju vem som helst glad av, eller hur?
    Tyvärr dock inte bisin min: Kan du va lite tyst emellanåt, säger han och fortsätter glo på dumburken, som igen är full av sport. 

  • Kolla! Duon delade ut en DeeVeeDee! Det var väl snällt? Nu gäller det att leta reda på en DVD-spelare...

  • Bisn min skulle ha köpt en gul Sås och Kopp keps åt mej, men han hade tyvärr inte jämna pengar och de kunde inte växla, för de är ju så moderna att de använder Mobile Pay. Bisin min köpte ett sådant här tygmärke åt mej istället och det var ju snällt! Tack för det.


  • Pernå pensionärsförening hade ett fint lotteri. Men jag fick verkligen köpa lotter för att lyckas få de här två vinsterna! Nå, det gick ju till ett gott ändamål, så...
    Jag önskades varmt välkommen till föreningen nästa år då jag är pensionär. Jag tackade artigt nej, för vet ni vad? Jo, jag har ju faktiskt lite kurser ännu under vårterminen, så... Ja, och sen vill jag ha en riktigt tom kalender och känna på den där totala friheten utan åtaganden och måsten. Bara vara och ta dagen som den kommer.

  • Man kunde köpa både det ena och det andra. Jag blev riktigt lycklig över den här burken med inlagda gurkor, för jag har ju funderat om jag själv måste göra den där inläggningen. Men, tjohooo, nu behövde jag minsann inte det. Och jodå, de är riktigt, riktigt goda!

  • En annan sak jag har längtat efter, men varit för lat att laga själv, är toscakaka. Så den köpte jag också igår och den var också riktigt, riktigt god. Tyvärr är den förstås slut redan nu.

  • Och tänk, jag vågade klappa den! Alltså skäggödlan, inte magen! 😅 Den var riktigt sträv! Enligt ägaren så gillar den att bli kelad med, men jag undrar allt jag. Det här är nog inget keldjur man tar med sig i sängen inte. Åtminstone inte jag, för jag vill inte ha sandpapper i min säng!

  • Från Höganås körde bisin min raka vägen ner till Skeppsbron och äntligen var det dags för mat. Jag åt Bodans tortilla. Mumsfilibabba!

  • Sen vill man ju inte att dagen ska ta slut, så bisin min körde söderut och vi hamnade hos hans (lilla)syster. Ja, jag lade lilla inom parentes, för han anser att det är irrelevant om det är stora eller lillasyster. Men så kan det ju inte vara, eller hur?
    Hur som helst, där satt vi ute på terrassen och njöt av en god ostbricka, som hade blivit kvar efter dotterns kräftskiva. Så jag funderade faktiskt om jag också skulle ordna kräftskiva, men utan kräftor endast med ostbricka och någon god paj. Ja, och så förstås då stickning.
    Alltmedan vi satt där och njöt av den varma fina kvällen, så hade svägerskan maten och puttra i ugnen, rensade jordgubbar, som också blivit kvar från festen och blåbär, som hon själv varit i skogen och plockat. In i frysaskar och så i frysen. Jag blev lite matt av all den där effektiviteten, ska jag säga.
    Trevligt att träffa svägerskorna, blir tyvärr inte så ofta nu då det är fullt upp med jobb i veckorna.
    Så ni ser, det var riktigt fullt program igår och inte minsta lilla chans att jag skulle ha orkat blogga sen senare på kvällen. Jag hade faktiskt inte alls upp datorn igår!

  • Idag har jag visat framfötterna i mitt logistik kunnande. Jag var tidigt iväg till stan i morse och hade äldsta sonen med till sitt jobb. Själv skulle jag inte ha behövt vara så tidigt i stan, men fick för sent reda på att mötet klockan nio inte gällde mej. Jag var färdig från jobbet vid halvtolvtiden, ringde yngsta sonen och frågade om han var på väg till stan på lunch. Och det var han, så jag körde min bil till äldsta sonens arbetsplats, hoppade in i yngsta sonens bil och for iväg till Carneval på lunch. Sen tillbaka till äldsta sonens arbetsplats och lämna bilnycklarna, för nu hade han återkommit från sin lunch.
    Hem med yngsta sonen via mataffären och ingen behövde nu hämta upp äldsta sonen, som själv fick köra hem när hans arbetsdag var slut. Smart eller hur?
    Det blir lite logistiska krumbukter när det finns för få bilar och det gäller att samåka! Tur att alla dagar inte är sådana!
Önskar er en riktigt fin tisdag.

  

Inga kommentarer: