onsdag, augusti 23, 2023

Till all tur

Snart har den här onsdagen försvunnit och ingen vet vart den tog vägen. Jag har hunnit vara två gånger till stan idag, först på jobb och sen efter äldsta sonen och hans paket. Kändes lite som förr i världen då barnen skulle sökas från dagis. Det var inte mycket man hann göra mellan skjutsandet, i synnerhet inte då de var halvdag på dagiset.

När jag kom hem från jobbet idag på förmiddagen var bisin min i full gång här hemma. Som en lite hackig virvelvind drog han fram och äntligen, äntligen gick han igenom den där öppna hörnhyllan i köket. Hyllan som inte gör någon glad andra än dammråttorna. Hyllan dit alla småpryttlar som "kan vara bra att ha" hamnar. Till all tur var jag inte hemma och till all tur är inte grejerna mina.

Men, förstås stör han sig på mina påsar fulla med te.
– Du kan inte behöva så där mycket te. Det räcker med Lipton, muttrade han.
– Jag behöver allt det där lösteet, som jag har. Jag vill inte ha Liptonpåsarna. Det är för blaskigt. Ska jag slänga bort kaffepaketen?
Nu, blev han tyst och bra så. Det kan ju inte vara så att endast den som dricker kaffe får breda ut sig med sina paket. Åh nej, vi tedrickare måste ju också ha rättigheter, eller hur?
Och nej, nej, det är inte fel på påste, men just nu har jag mycket godare te i lösvikt, så det så!

Bra saker idag:

  • Dagens jobb var nästan färdigt redan på förmiddagen. Det gillar jag, att liksom ha det undan genast och sedan kunna ta det lugnare resten av dagen.

  • Före dagens möte hann jag lägga upp för en ny sockstickning och så här långt kom jag under mötets gång!

  • Har längtat efter blåbärsbulle, men eftersom jag vare sig plockar blåbär i skogen eller bakar hemma i köket, så var det ju allt tur att jag hann till bageriet efter blåbärsbulle idag. Tjohooo!
    Av bisin min fick jag förstås höra att det här inte alls var en bra bulle, att jag gör minsann mycket godare osv., osv. Men försök inte, jag har vare sig blåbär eller bulladeg här, så...

  • Upptäckte, till all tur, att en kurs jag trodde jag skulle hålla, inte alls finns med i kursbroschyren. Tjohooo! Nu kan jag plocka bort den från min kalender.

  • Upptäckte också, till all tur, att jag hade en resa i juli ofakturerad. Den får nu gå med augusti månads reseräkning. Man ska nog alltid skriva upp allting genast, annars kan det gå riktigt på tok och man blir utan den lilla ersättningen.

  • Medan äldsta sonen tog ut sitt paket hann jag in i mataffären efter Allers nr 35. Och ser ni där ner i högra hörnet? En katt-tröja! Det får bli nästa projekt, eller därpå följande, eller... Nåja, tur att det finns storlek upp till åtta år! Så jag har lite tid på mej. 😁

  • Nu har jag ett nytt Alllers A-korsord i morgon till frukosten! Tjohooo!

  • Hann sticka en liten stund vidare på det nya sockskaftet i kväll.

  • Bisin min bjöd på nästan hemgjorda hamburgare ikväll och det var bra, så gick brödet han använde inte till spillo!
Önskar er en riktigt fin torsdag!

Inga kommentarer: