tisdag, augusti 01, 2023

Tre gånger till stan

I morse väcktes jag brutalt av väckarklockan 6:17. Yrvaket stapplade jag upp från sängen och hann få i mej både frukost och på mej kläderna innan det var dags att köra iväg till stan. Jag hade en timmes väntetid innan jag skulle iväg och träffa en konstnär, så jag var faktiskt iväg till jobbet!

Peppi Anniina alias Niina Tervala ställer ut sina konstverk på Favorit Cafe & Teashop i stan. Jag tycker allra bäst om hennes mandalatavlor. Och jag gillar idén att du kan njuta av konst medan du dricker ditt te eller kaffe. Men som konstnär kan du inte här förvänta dig ställbara spotlights. Då ska du nog till ett riktigt galleri. Peppi Anniinas intressanta konstverk kan du beundra nu i augusti till och med den 30.8.

Jag skyndade mej hem från stan i ilfart och började skriva med sådan fart att tangentbordet glödde och fingertopparna ömmade. Bisin min berättade om sina planer och försökte smått organisera om min dag. Dessvärre hörde jag nu inte riktigt ordentligt på utan fortsatte bara med mitt skrivande.

Mitt på dagen knackade det på dörren och där stod yngsta sonen. Det visade sig att vi skulle iväg till Motonet i östra grannstaden efter delar till hans bil, som ska besiktigas i morgon.
– Vänta lite, jag stänger av datorn först, sa jag och så iväg.

Första stoppet på färden gjorde vi redan i stan och besökte samma café jag lämnat tidigare på dagen. Här åt yngsta sonen sin frukost och jag till lunch en bit auraost-skinkpaj med sallad. Till efterrätt en riktigt god morotskakbit. Vi hann också beundra Peppi Anniinas tavlor, som nu alla var upphängda.

Raka spåret iväg till Motonet efter ny backspegel och en ny del till... hmm... ja, avgasröret? Yngsta sonen var föredömligt snabb, så det enda jag hann plocka ner i kundvagnen var kattmat. Han körde tillbaka en annan väg än den vi kom och den vägen körde han ur minnet utan navigator. Smart sätt att träna hjärnan på. Titta på kartan innan du kör hemifrån och försöka sedan minnas. Nå, i ärlighetens namn skulle jag inte klara av någonting sådant. Jag tycker att kartor är krångliga hur man än läser dem.

Eftersom yngsta sonen har semester och är en snäll son, så beviljade han mej ett hastigt varv i Prisma.

Jag kom hem med den här karaoke-tidningen! Nej, vänta nu, det heter ju kaarrokeneuleet, alltså ok-tröjor. När har ni nu sett mej sticka sådana? Just precis, inte alls. Nå, inte för att jag nu här heller alls har visat vad jag har stickat eller virkat på senare tid, så ni kan ju inte veta!  Ska bläddra lite försiktigt i tidningen senare i kväll och se om jag blir inspirerad.

Jag köpte också Simply Crochet på grund av det där med retro. På köpet finns en beskrivning för den virkade elefanten Elmer.

Och ytterligare en tidning där olika virktekniker finns beskrivna. Och så köpte jag tre grismunkar!

Knappt hann jag hem förrän bisin min ringde och sa att jag måste iväg till stan och hämta hem äldsta sonen. Ett sånt flängande! Hur ska en stackare hinna få nånting gjort?

Bra saker idag:
  • Hann sticka lite på sockskaftet på jobbet i morse!

  • Träffade vår nya kurssekreterare på jobbet. Hon har en likadan klocka som undertecknad. Och vet ni vad? Jo, jag vågade fråga hur jag skulle få digital tid på urtavlan. Och kolla nu ser jag äntligen vad klockan är på riktigt! Det är bra att våga fråga. Hur ska man annars klara sig här i världen?

  • Härligt att träffa en del kolleger efter sommarpausen!

  • Fick med ett smakprov från caféet i stan. Vilken lyx! Tack för det.

  • Gick förbi garnaffären i Prisma! Tänk, kollade inte ens på utbudet. Strongt gjort, eller hur?

  • Bisin min och mr J hade inte ätit upp vare sig min eller äldsta sonens grismunk på eftermiddagen här hemma medan jag var i stan för tredje gången idag. Bra, man vet aldrig vad de där karlarna hittar på.

  • Fick iväg text och foton, trots lite blixt och buller. Skönt!

  • Fick en inbjudan till en vernissage om en vecka i västra grannstaden.
Önskar er en riktigt fin onsdag!


 



Inga kommentarer: