söndag, april 01, 2018

Ännu mera kakor

Inte en endaste en påskhäxa såg vi till igår, undantaget då min spegelbild!
På kvällen var jag iväg till min hulda moder för att träffa lillsyrran med familj. Och gissa vad mamma bjöd på?

Jo, supergod smörgåstårta förstås! Oj, så vi åt!

Min snälla lillsyrra gav mej den här fina tygkassen:
Och kolla: Den är home made! Och ränderna är likadana som de i Muminmammans förkläde.
Och gissa vad jag ska ha i mina väska?

Morfar i huset fick också en ljuvlig gåva:
Helt underbara Hälge. Stort, stort TACK till lillsyrran. Och nu får jag som vanligt skämmas, som inte alls har gett fina gåvor av denna kaliber.

Här i huset har vi ännu kvar den äldsta sonen. Den yngsta smet iväg idag från grannbyn utan att ens säga hej. Snyft!
Den äldsta har snällt skött om middagsmaten idag: Köttfärsröra och tagliatelle. Mums och tack!
Morfar i huset har tagit hand om disken, så det var ju inte mer än rätt att jag bakade lite till efterrätt:
Ännu mera kakor alltså! Och som ni ser hann jag knappt få på glasyren innan kakmonstret var framme och for iväg med hela fyra bitar!

Och nu, nu ska jag fortsätta lyssna på Om innan jag fortsätter på min luddiga virkning.
Ha en riktigt skön söndagskväll!

2 kommentarer:

christina sa...

Hej!
När jag läser Dina bloggar kommer jag på mig själv med att leta efter en sån där knapp som det finns på Ravelry, alltså där man kan klicka på att man gillar något eller så. Det här inlägget gillar jag jättemycket! Kakor, presenter, allt som gör livet värt att leva. Själv stickar jag just nu på en barnkofta i kornblå och ärtgrön Sisu från Sandnes. Barnbarnet har valt färgerna men jag gillar dem också.
Hälsningar Christina

Inge sa...

Hej Christina!
Tack för din kommentar. Trevligt att du läser min blogg. Och jo, det är det där lilla i vardagen (även om det nu råkar vara påskhelg), som gör att livet får en extra guldkant.
Mig veterligt finns det ingen gillaknapp på Ravelry, åtminstone inte i Internetversionen. Hur det ser ut med apparna just nu vet jag inte, för det finns lite olika för Android och för iPad: Stash2Go och Ravolous för Android och Wooly för iPad, bland annat. Har inte undersökt dem närmare nu på en tid.

Självklart ska barnbarnet få välja färg på sin tröja. Det kan bli hur fantastiska kombinationer som helst. Vår lilla M är ännu alldeles för liten för det, så hon får snällt nöja sig med mina färgval.
Hoppas du får en jättefin tröja färdig åt barnbarnet. Sisu är ett bra garn. Synd att teetee i grannstaden slutade med Sandnes garn. Visserligen går det ju att beställa på nätet, men jag vill åtminstone känna på garnet och se färgerna i verkligheten.
Ha det bra,
hälsar
Inge