måndag, april 09, 2018

Tidning och mönster

Jösses vet ni, nu har jag suttit och nyst hela kvällen. Tänk om jag blir förkyld på nytt? Brrrr. 
Eller tänk om jag är allergisk? Mot vad i så fall? Katterna? Garn? Eller, ve och fasa, morfar i huset?

I natt vaknade jag vid halvtre-tiden med hårt bultande hjärta. Jag blev så rädd då svanar flög här över oss och flöjtade riktigt hårt. Efter den skrämselhickan hade jag riktigt svårt att somna om. Varför de kallas sångsvanar förstår jag då rakt inte. Deras brölande och tutande låter inte alls som någon vacker fågelsång. Nej tacka vet jag alla småfåglar som sjunger glatt här om morgnarna.

Svanarna lyckades dock inte få bukt med min nuvarande öronmask, det vill säga de lyckades inte byta skiva i min inre jukebox. Där sjunger Markus på finska: Om du ännu är fri... Smörigt så det förslår och inte får jag bort honom ur systemet. Har ni några förslag på någon bättre låt, som skulle få vara i min inre jukebox?

Tidigt igår morse kom morfar i huset på att han inte vittjat vår postlåda på länge, så han knallade över vägen och kom hem med ett fång reklam, Nya Östis och så den här:

Så nu har jag minsann tidningar! Kunde bra ha avstått från fredagens inköp om jag hade vetat detta då.

Min hulda moder beslöt att inte vara sämre än min stickväninna B, så mamma försåg mej igår också med ett mönster på en stickad klänning:
Från förra årets Hemmets veckotidning. Tyvärr blev det lite skrynkligt då jag satte det i min väska. Det här mönstret börjar från 2 års ålder så jag får allt vänta lite att lilla M växer till sig.

På baksidan fanns det mönster på de här stickade grytlapparna:
Som ni märker. Jag är omgiven av snälla människor, som enbart tänker på mitt bästa, inte sant? Strunt nu att min startitis blir värre och värre...

Och nu, nu ska jag ta en liten hutt från den gröna flaskan med örter i från kylskåpet. Håll tummarna att det inte är en ny förkylning på gång här.

Inga kommentarer: