fredag, april 06, 2018

På tidningsfronten...

... inget nytt tänkte jag nästan skriva här, men det vore att fara fram med osanning och bort det från mej!

Skärtorsdagen i förra veckan var jag iväg till mataffären. Det behövdes ju bunkras upp inför helgen. Som vanligt undvek jag godsigången till kassan och försökte istället i expressfart rusa iväg förbi tidningshyllan. Och det gick vet ni riktigt bra, för inte en enda handarbetstidning hoppade i min kundvagn. Hurra!

I kassakön blev det sedan svårare att hålla sig. För visst behöver ju mina små grå lite extra träning, inte sant? 


Så hux flux hade Allers nr 13 - 14 2018 dykt ner i min kundvagn.

Och det bästa av allt, den här kryssbilagan följde med tidningen. Superbra sysselsättning så jag avhåller mej från att starta nya projekt på löpande band.

Och vilken tur att jag inte köpte en enda handarbetstidning i torsdags för en vecka sedan.
Den här fanns nämligen i postlådan då jag kom hem!


De här kunde vara möjliga sommarprojekt, kanske? Måste bara kolla om jag har garn...

Idag har jag vandrat i stora mataffären på väg hem från jobbet i västra grannstaden. Det var för en gångs skull härligt att gå där. Lite hungrig var jag allt, för min snabba lunch bestod av en ostmacka och lite vatten. Men det härliga var att det fanns smakbitar! Så jag smakade på prickig korv, grynkorven (tror att det heter isterband i Sverige) hoppade jag över, gråsaltad skinka, saftig ugnsvarm kassler, olika brödsorter, Görans kebab med mormors lätta pommes frites = en splitterny produkt från frysdisken och sist men inte minst Linkosuos havrechips med smak av gräddfil och gräslök samt rågnachos med smak av ost. Superduper gott om ni frågar mej och kanske, kanske snäppet hälsosammare än vanliga chips? Hur som helst, jag tog med mej hem två olika påsar, så jag kan bjuda morgondagens gäster på smakbit.

Även om jag lite yrade från ena ändan av butiken till den andra när jag insåg att jag speedat förbi kattmaten, så inte missade jag tidningshyllan, ack nej.


Den första tidningen jag plockade på mej var alldeles gratis och jag vet nu inte om jag gör så mycket med den. Dock ser den där chokladpajen så pass god och lockande ut att jag nog borde testa på att laga den.


Från tidningshyllan följde den här med hem. Förra månadens nummer, som jag på något sätt totalt har missat. Så visst har jag varit mycket försiktig med mina tidningsinköp, inte sant?


Inklämd mellan andra tidningar hittade jag till min stora glädje den här tidningen. Jippii! Snart ska jag nog lägga mej och ta med de här två tidningarna, bläddra i dem och så drömma och fantisera lite...

Inga kommentarer: