söndag, april 08, 2018

På tal om gåvor

Söndagspaniken kommer småningom smygande. Har jag allting färdigt för morgondagen? Nä, inte alls, för nu tänker jag enbart på stickning, virkning och garn. Hur jag ska förmå mej till att övergå att tänka undervisning och datorer, vet jag inte. Kanske en god natts sömn förvandlar mitt huvud och så är jag superfokuserad igen i morgon?

Våra gäster är redan hemma hos sig i väst. Det blev en mycket kort samvaro med dem för de stackarna har fått flänga runt här i öst för att hinna besöka alla.

Så här fina tulpaner fick jag av dem igår. De lyser upp tillvaron för oss här även om morfar i huset tycker synd om blommorna som kapas och sedan vissnar och dör. Han värnar mera om sådant som växer.

Vi har idag varit iväg söderut tillsammans med gästerna och blivit bjudna på förmiddagskaffe/te med smörgåstårta, kakor och gräddtårta. Sedan hann vi ännu ett varv till min hulda moder. Hon längtar efter sina svenska gäster, som åkte hem i fredags. Livet verkar vara fyllt av att mötas och skiljas.

Av våra gäster fick jag höra att det nu går illa för handarbetsglada i västra delen av Nyland. Pirjon lankakauppa i Karis ska stänga. Hon lär ska ha haft rejält nedsatta garner till salu och tänk jag fick inget veta!!! Nu borde vi ha haft den där stickligeappen färdig. Konstigt nog så påstår mina anförvanter att jag inte ska ha mera garn. Hur kan dom tro nånting sådant? Man kan ju aldrig ha för mycket garn, eller kan man?

Inte nog med det, men så ska också Sländan i Ekenäs sätta lapp på luckan. Hur ska detta sluta? Det blir ingen affär kvar nu. Visst borde väl nu mina gäster ta sig till affärerna och fynda garn? Det är ju ändå snart morsdag...

Förra söndagen fick vi ju överraskningsgäster och då fick vi de här chokladplattorna (-kakorna):

Mums! Den gula chokladplattan är redan uppäten. Men den röda finns kvar och det är lite konstigt med tanke på att morfar i huset är ett riktigt chokladmonster!
Tack för både blommor och choklad!

Nu önskar jag er alla en riktigt bra start på veckan.
För mej gäller det att packa arbetsväskan färdig, sticka, sticka, sticka och sedan kanske, kanske överraska morfar i huset med varma skinksmörgåsar.

Inga kommentarer: