måndag, april 23, 2018

Så var det måndag igen

Oj, så fort veckoslutet ilade förbi och oj, så sociala vi har varit i verkliga livet. Men stackars er, som blev utan blogginlägg igen igår. Men vet ni jag hann bara inte. Det var alldeles för mycket att göra och dessutom hade vi varit borta hela dagen.

Det var så trevligt att ha den äldsta och den yngsta här över veckoslutet. Visserligen såg vi inte till den yngsta så mycket för han kinesade hos brorsan i grannbyn, men ändå...
Natten mellan fredag och lördag slocknade jag som ett ljus och jag sov så gott att fastän jag hörde att det bullrade riktigt ordentligt och vi fick ett sällan skådat skyfall, så orkade jag bara inte stiga upp och börja dra ut kontakter. Mellan dröm och vakenhet så tänkte jag på min stackars dator, vände på mej och drog djupt efter andan och sov vidare. Morfar i huset som låg och vaktade på åskan påstod att jag snarkade. Hrmpf, säger jag till det.

På lördagen omgavs vi av mörka regnmoln, men regnbågen lyste upp en kort stund.
Tyvärr hann jag aldrig iväg och kolla vid bågens slut om där skulle ha funnits en kista full av guldpengar. Å andra sidan vet jag inte heller i vilken ända bågen började och i vilken den slutade. Det beror säkert på var man står skulle jag tro. Vet ni förresten hur många färger det finns i en regnbåge? Bra fråga, inte sant? Det finns ROGGBIV, alltså sju olika färger. Och vet ni var jag har lärt mej antalet färger? Jo, från vårt favoritprogram Vem vet mest. Man lär sig en massa saker där, men och nu citerar jag mina kursdeltagare: "Sku man bara komma ihåg allt".

Lördag förmiddag höll på att sluta i en katastrof för min del. Jag fick nämligen en släng av den där svårartade startitisen! Jag hittade världen sötaste virkade lilla klänningPinterest, som är ett mycket farligt ställe! Jag slängde mej över mönstret, men till all tur så skulle det vara så många olika virknålar och jag visste att jag inte hade sådana som nr 4½, så jag gav upp innan jag ens hunnit börja. Och det var ju riktigt bra, eller hur?

Sedan kom ju lilla M hit med sin mamma och då fick jag vet ni vara ute och gå med den lilla i kärran. Stolt som en tupp speedade jag iväg och vi skulle egentligen bara gå och se på grannens fina scania lastbilar, men hur det nu var så tog vi en lite längre runda. Vi lyssnade på vattnets sorl i dikesrenen, såg på en sädesärla som trippade så nätt på vägen rakt framför oss och på hemvägen såg vi två Porsche 911. Och lilla M pladdrade på hela vägen och iakttog allting med största intresse. Vi hade det riktigt skönt ute i snålblåsten. Men ack så orolig lilla M:s mamma var. Vart sjutton hade mormor tagit vägen med den lilla, mörka regnmoln hopade ju sig vid horisonten. Vi hann till all tur hem just som regndropparna började falla.

På lördagskvällen var morfar i huset, den äldsta och undertecknad på besök hos min hulda moder. Hon fick förstås tårtor så där på kvällskvisten. Senare här hemma satt jag envist och virkade tills jag fick den ena sjalen färdig och så blev det liksom att lägga sig mitt i natten än en gång.

Regndroppar fanns ännu kvar i björken på söndagsmorgonen.
Det såg nästan ut som om björken hade fått videkissor.

Mitt på dagen körde vi iväg västerut för vi skulle vara barnvakter åt lilla M.
Det gick riktigt bra. Hon åt mellanmålskex då föräldrarna for iväg och sedan lekte hon snällt. Förstås måste vi ju liiiite, liiite få ha henne i famnen ibland. Kexen har lilla M:s mamma tillverkat av någon hälsosam fröblandning. Vi tillbringade hela dagen hos lilla M. Sedan när vi skulle hem blev det lite bråttom för svägerskorna skulle titta in här en stund innan de återvände hem från sitt besök i Liljendal. Och tur att de kom, för nu är både smörgåstårtan och gräddtårtan uppätna.

Idag avslutade jag en trevlig datakurs och kom hem med...
... en bukett helt underbara rosor. Tack för dem! Och tack för aktivt deltagande i kursen. Det här var inte ännu min sista kurs. Åh, nej. Nästa månad har jag en kurs och den slutar först den 24.5. Så här är det full rulle och det trivs jag minsann med.

I morgon blir det en lång dag, för jag kommer inte hem förrän närmare kl 19.30. Mitt på dagen skall jag göra någonting roligt, som jag har längtat länge efter. Gissa vad jag ska göra då?

Inga kommentarer: