måndag, maj 13, 2019

Lite olydig

Åh, kära nån, ibland gör jag sådant jag inte alls ska göra. Jag är helt enkelt lite obstinat! Så var det i lördags på hemvägen från kalaset då vi efter lite dividerande kom fram till att det nog ändå är bäst att uppsöka en mataffär på ort och ställe. Dubbelmorfar suckade och nästan gnällde, men undertecknad och äldsta sonen, vi stod på oss. Vi behövde annat bröd till frukosten än enbart knäckebröd. Inte för att jag har något emot "knakobrödet". Nej, tvärtom, mej passar det väldigt bra att tugga på det och helst med en ostskiva på. Men karlarna här i huset vill helst ha ljusare bröd till frukosten.

Hur som helst, dubbelmorfar stannade i bilen medan jag och sonen gjorde en hastig sväng i mataffären. Och jodå, visst köpte vi bröd, men....

... jag köpte också den här tidningen! Och jag ska ju INTE ha flera sådana, absolut inte. Sonen protesterade förstås inte. Han är ju väluppfostrad! Och dubbelmorfar hann till all tur aldrig se tidningen innan den försvann in i en obestämd hög med andra mönstertidningar från år 2017 och 2018! MEN Mitt samvete gnager lite grann, skaver och tynger. Jag borde ju inte... Men ju mer INTE jag tänker på, desto mera halsstarrig blir jag!
Inte bra, inte alls bra!

Men det var så att jag föll pladask för den här:
Åååh, jag vill ha, jag vill ha. Vem vill virka en sådan här åt mej? 
Jag har lusläst beskrivningen och hickat till rejält. Man ska sy i hela två blixtlås! Hujedamej! Det är nog absolut inget för mej det.

Då håller jag mej nog till den här virkningen istället! För vet ni vad?
Jo, under över alla under! Till den här har jag faktiskt till och med det garn som används i beskrivningen! Inte direkt kanske samma färg, men samma kvalitet och märke. Jihaa!

Och så i den sedelärande historien gör-inte-som-jag, så vill jag framhålla följande:

  • Lägg er INTE med fuktigt hår efter bastun!
    Det gjorde jag igår kväll eftersom badandet blev så sent. Ni skulle ha sett hur mitt hår stod ut åt alla håll och kanter i morse! Och jag som skulle delta i ett webinarie om Digital tillgänglighet!
    Och jo, jo, lugn bara lugn, jag skyddade dynan med en handduk. Men det hjälpte ju inte precis mitt hår.
  • Börja INTE kolla lite grann bara på Pinterest vid frukosten! Plötsligt har halva dagen försvunnit och du har hittat så många mönster, som du bara borde börja sticka eller virka genast. För att nu inte tala om alla intressanta bak- och matrecept. Ack, ack, inte alls bra!
Däremot gjorde jag någonting någorlunda bra idag: Jag susade iväg till stan vid 17-tiden. Gissa om det var tomt och ledigt i både mataffär och apotek! Hurra för de finska lejonen, som gör att vi som inte sitter klistrade vid TV, kan sköta våra ärenden i lugn och ro!

Ha det nu riktigt bra!
Själv ska jag slita mej från datorn och ägna mej åt lite skön och inspirerande verklighetsflykt i form av en bok innan det är dags att krypa ner mellan lakanen. Jag borde kanske sticka istället, men...

Inga kommentarer: