söndag, maj 05, 2019

Ett under av huslig effektivitet

Dubbelmorfar visade upp sina husmoderliga talanger igår! Det började med att han till frukost stekte ägg. Det var ju ändå lördag morgon! Och för första gången i världshistorien så blev min äggula just så där krämigt god och lös som jag vill ha den. En sådan gula som han skyr som pesten.

Efter frukosten tömde han diskmaskinen och så diskade han den! Ja, alltså han städade i maskinen med ättika och... ja kanske citron ? Diskmaskinen är nu i varje fall skinande blank och diskar rent som aldrig förr.
Men vid tömningen gick vårt bästa äggknäckar-whiskyglas i tusen bitar! Vad som riktigt hände där vet jag inte för jag hörde endast klirret. Tur att det inte blev skärsår.

Därefter drog han ut alla rena lakan tillsammans med äldsta sonen. Ja, alltså ni vet när man står i var sin ände av lakanen och drar i dem.
Dubbelmorfar radade också undan den rena tvätten. Det var allt tur att jag färdigt satt på stolen framför datorn, annars skulle jag nog ha trillat på baken!

Han har också tvättat M:s söta pyjamas. Den råkade ju ut för ett litet misstag i tisdags!
Nu återstår det då att stryka den.

Dubbelmorfars husliga effektivitet fortsatte med att han tog sig en titt på alla mina "skönhetsburkar" på hyllan och skulle till att slänga bort dem.
- Dom e så dammiga, sa han.
- STOPPPPPP, hojtade jag, för nu pickade det lite oroligt i mitt bröst. Tänk om han slängde den fantastiska fotkrämen, för att nu inte tala om handkrämen, som jag absolut borde använda oftare...
- Du slänger inga av mina burkar förrän jag gett lov, sa jag ifrån på skarpen.
- Ja, men dom e ju så dammiga.
- Nå, då skulle du fixa ett skåp på väggen så dom inte behöver stå i den öppna hyllan som ingen dammar av, morrade jag.
Det hela slutade med att jag nådigt gav lov till att kasta två tomma burkar och en tom shampoflaska. Sedan bad jag dubbelmorfar vila, för att han inte skulle hitta på att börja leva rövare i hobbyrummet.

Han stack iväg till grannbyn och mata katter och leta reda på potatisårdret. Gissa vem som måste vara häst?

Och apropå gissa, ingen vågade sig på en vild ägg-gissning! Det är alltså fasanägg, som jag fick i torsdags!

Den skadade mår för övrigt efter omständigheterna bra och är tills vidare vid gott mod. Men vad ni än gör, akta er för färgbad! Det är sådant som bebisar kan hålla på med, men inte vuxna karlar!

Nu önskar jag er alla en riktigt bra start på inkommande vecka.

Själv ska jag nu förbereda mej inför morgondagen, äta min efterrätt och sedan krypa ner under täcket. Det är tidig väckning i morgon.


Inga kommentarer: