tisdag, maj 07, 2019

Äntligen stickcafé!

Igår kväll, då jag satt där på föreläsning, så såg jag U. Då slog det mej att idag är det tisdag och det innebär stickcafé! Så jag sände ett litet sms till stickväninnan B och frågade om hon var på väg. Det var hon och snäll som hon är, så fick jag lifta med henne till stan idag.

Där satt vi sedan åtta damer, som stickade pratade och åt. Vad jag har längtat efter att ingå i den gemenskapen igen. Dessvärre är det ju lite si och så med mitt stickande nu just. Det vill liksom inte riktigt bli till någonting.

Så här får ni beundra stickväninnan B:s fina sockskaft och stickerskan U:s härliga barnhalsduk. Bägge i superfina färger.

Och kolla vad E höll på med, sockor till sommarens crocs! Så fint mönster på hälen.
Jag kan inte annat än sucka djupt av beundran!

Nytt i caféet var glassdisken.
Och förstås måste vi ju genast pröva på. Tyvärr minns jag inte vad min glass heter, men god var den.

Det roliga med att sitta på café och sticka är att människor kommer fram och talar med en. Så också idag. Och en Kotkadam gav fina tips på garnaffärer, som finns österut.
En av dem är Noon Knits. Måste riktigt kolla var dom finns på kartan.
Den andra vi fick tips om ligger ännu längre österut, nämligen Kissanviiksi, som finns i Fredrikshamn. Nu är sommarens utflyktsmål klara, inte sant?

Det farliga med stickcaféet är att man pratar så mycket att man tappar bort sig i mönstret. Därför hade jag med mej en pytte pytteliten rätstickning.

Och nu måste den här damen jobba lite ännu, innan jag får stänga här och kan återgå till min stickning.

Inga kommentarer: