fredag, augusti 02, 2019

Installera eller låta bli?

Nu säger jag som dubbelmorfar brukar säga när någon frågar honom om det digitala:
- Jag har experter i huset. Jag behöver inte kunna!

Själv hade jag hört om Windows 10 uppdateringar som stökar till det (ja, nå, när gör dom nu inte det?) men hade lyckats undgå dem.

Sent igår på eftermiddagen när jag hade annat för mig på datorn, så dök förstås den här rutan upp:
Du milde, vad skulle jag göra nu? Jag hade inte tid att börja undersöka inställningarna eller vad den här uppdateringen skulle förorsaka i min dator. 

Vet ni vad jag gjorde? Jo, jag tillkallade experthjälp från gästrummet i källaren!
Han kom snällt, tog sig en titt, mumlade lite grann och frågade ett och annat innan han meddelade att det är okej.

Jag fortsatte jobba på datorn och senare på kvällen när jag avslutade fick jag meddelande om att nu startas datorn om och ska inte stängas. Jag lämnade den åt sitt öde och den fick tröska på i all sköns ro. Och så glömde jag bort alltihopa ända tills jag skulle krypa ner mellan lakanen. Jag hörde ett så konstigt ljud. Vem jobbade på min dator mitt i natten? Tjaa, ingen. Den gick helt för sig själv. Nyfiket satte jag på skärmen och kollade. Det första som slog upp var webbläsaren Microsoft Edge med meddelande om hur bra programmet är och bla, bla, bla. Klick på krysset, så var jag av med det.

Jahapp, vår hemgrupp med tillgång till den trådlösa skrivaren hade försvunnit. Via inställningar ska det gå att fixa. Kanske något för den semestrande experten?
Och så hade ett nytt sökfält dykt upp i Aktivitetsfältet. Mummel mutter! Tack och lov för högerklicken. På noll tid dolde jag sökfältet. 

Jag använder WIN + Q istället. Det går snabbt.
Nu är det bara att skriva i det tomma fältet vad jag vill hitta! Kortkommandona är bra, för de sparar på min hand, så jag inte får musarm! Nu kan jag sticka eller virka istället! Vilket för mej till gårdagens stora beslut: Härefter skall jag ALLTID ha en stickning eller virkning med mej vart än jag går! Sen får omgivningen säga vad den vill och därmed basta! Undantaget är förstås stora kalas, såsom konfirmation, student- osv. Men annars så...

Och nu, nu är det dags att lägga upp maskor för ett nytt litet stickprojekt, så att jag har någonting att ta med då dubbelmorfar vill ut på vift!
Önskar er alla en riktigt trevlig fredag!

Inga kommentarer: