fredag, augusti 30, 2019

Sommartårta

Oj, oj, oj, mina fötter ömmar. Har idag haft två kurser efter varandra i västra grannstaden och det på en het sommardag! Testa själv att befinna er i en datasal där luften tar slut fortare än kvickt. Och nu måste jag påminna mig själv om att jag ska sitta när jag undervisar, inte stå! Åtminstone inte nästan hela dagen!

Så glad över att jag fick ha kollegan med mej. Nu behövde jag inte vara så nervös! Efter välförrättat värv och mycket vaga planer för nästa kurs, så begav vi oss med kollegan till Café Cabriole. Det var vi värda, tyckte vi. Det är ett speciellt ställe mitt i stan, med helt enastående bakverk, supergoda sallader och luncher med. Men nu var det så sent på eftermiddagen att ingen lunch serverades längre.

Och stämningen är speciell. Idag var där så vackra bordsdekorationer precis i min färg!

Vi kunde ju inte hugga in på bakverken direkt, så vi beställde var sin pajbit med lite sallad. Det var svårt att välja, men jag fastnade för auraost-lökpaj. Supergod och verkligt fräsch sallad med melonbitar och mörka vindruvor i.

Och så var jag ju bara tvungen att ta sommartårta till efterrätt. Himmelskt god med chokladbotten och rejält med jordgubbar och så god jordgubbssås att jag skulle ha haft lust att slicka fatet för att få varenda liten droppe till godo.

Stärkta och belåtna åkte vi hemåt via stora mataffären. Kollegan var så snäll att hon bjöd på glass. Stort TACK till henne för en bra gemensam arbetsinsats, trevligt sällskap och glassen!

I morgon ska vi bägge jobba igen, men den här gången på var sitt håll. Mig hittar ni på stadens Fritidsmässa, så välkommen dit! 
Har ni riktigt tur, så kan ni få ta en selfie med mej. Men ni kanske föredrar Kjell istället?
Hoppas att vi ses i morgon!

Nu börjar det bli dags att inta vågrätt läge, för jag var uppe med solen i morse.
Ha det bra och njut av livet!


Inga kommentarer: