söndag, oktober 11, 2020

Veckans andra påse

Söndag, sköna söndag med regn utanför rutan, så jag sitter och låter nostalgin flöda. Det lät annorlunda förr!

Igår fick vi veckans påse nummer två! Den här gången är påsen grön.

En påse fylld med godsaker. Kommer väl till pass i det här vädret. Lite varm kakao (choklad i Sverige) skulle inte alls vara illa. Undrar om jag får dubbelmorfar att ställa upp som kock? Jag skulle nämligen inte riktigt ha tid, för jag ska virka två par ögon till sockorna, som blev färdiga igår. Och nu är jag riktigt i farten och har bläddrat bland sockmönster. Nu har jag äntligen inspiration och skulle inte vilja göra annat än sticka sockor. Det gillar dubbelmorfar inte riktigt. Han har en massa städuppdrag åt mej. Bläää! Fick dock undan lite ren tvätt här på förmiddagen. Det får väl räcka för idag. Det är ju ändå söndag!
Förresten stort tack för godispåsen!

Idag är det Internationella flickdagen! Det borde nog firas, eller hur? Kanske sticka flicksockor och sända iväg till välgörande ändamål? Men, kanske borde man ändå satsa mera på att befrämja jämställdheten? Ge flickorna möjligheter att gå i skola och bli självständiga.

Idag firar vi också Äggets dag! Så nu gäller det att koka ägg eller att laga Marthornas chokladmousse! Ring sedan när den är färdig, så kommer jag på stört och äter upp alltihop! Jag kan inte laga den moussen, för i vårt hus finns vare sig mörk choklad eller hjortronlikör. Eller kanske jag borde kolla om dubbelmorfar hittat min hemliga chokladgömma. Likören kan jag säkert hoppa över? Eller ersätta med en skvätt konjak? Hmm...

Önskar er alla en skön fortsättning på söndagen!

Inga kommentarer: