lördag, oktober 31, 2020

Helgdag

Idag är det röd dag i almanackan, närmare bestämt är det Alla helgons dag. Förr i världen då affärerna var stängda på helger fick jag ringa mina studerande söner och påminna dem om att handla hem mat till helgen. Nuförtiden är affärerna öppna nästan hela tiden, så nu behöver ingen påminnas längre. Ja, förutom kanske då den karl som idag glatt ropade:
– Hej Inge.
Han den stackaren var helt förtvivlad. Han hade glömt att det är helg idag och han hade inget vin till middagen. Ack och ve!

Själv har jag igen varit österut på ett litet uppdrag. Många var ute och vandrade i det uppfriskande höstvädret. På hemvägen en snabb tur via mataffären, där jag träffade den vintörstande mannen,  och tyvärr, tyvärr, jag glömde både tandkräm och toapapper!

För övrigt har jag försökt ta det lugnt och mest ägnat mej åt att slutföra diverse projekt, alltså fästa garnändar. Brrrr! Ingenting går liksom framåt och de halvfärdiga arbetena, som endast väntar på en söm och nån som fäster ändar, blir liggande i stickkorgen. Så emellanåt måste jag nu bara göra som idag och ta mej i kragen!


Tvätt har jag också hunnit med idag.


I morse var de här igen, fåglarna. Jag tror inte att det finns mycket kvar av de frön bonden sådde på den här åkern. Inte med alla de fåglar, som nu går omkring och betar där.


 

Och nu är det dags att njuta av kvällen. I morgon har vi en ny dag och en ny månad med nya möjligheter.

Ta vara på er och håll er friska!

Inga kommentarer: