fredag, december 11, 2020

Breder ut mig

– Sii nu hur du breder ut dig, morrade dubbelmorfar häromdagen. Jag tittade lite förvånat på min obefintliga midja och frågade försiktigt:
– Tycker du att jag har blivit tjockare?
– Va dillar du nu?
– Men du sa ju att jag breder ut mej.
– Nu ha du no blivi rikit konsti, sa dubbelmorfar och drog iväg med mej till matbordet.
– Aj, ja du menar det här, svarade jag och slog ut med handen.
– Men det är ju bara tillfälligt, försökte jag trösta.
– Tillfälligt? Så där har det ju nu sett ut den senaste veckan!
– Nå, ja, joo, men snart ska jag nog röja här.
– Låt det gå fortare än kvickt för du har tre projektkassar, en virknålslåda och en låda full med strumpstickor nere i vardagsrummet.
– Oj då, hickade jag till och var riktigt imponerad över dubbelmorfars kunskaper. Hur kunde han veta allt det där?

Ser det liksom på något sätt ut som om jag skulle breda ut mig? Visserligen är här allt som jag sysslar med just nu, från jobbet på datorn till korsord och stickning. Och jodå, jag har nu ockuperat en stor del av matbordet. Det måste jag medge. Men det är ju enbart tillfälligt. Efter dagens distansundervisning har jag faktiskt städat undan datorn och tillbehören. Stickningen borde jag också städa undan, men först ska jag ha mönsterdelen undan.

Idag på förmiddagen var jag igen iväg till stan i viktiga ärenden. Den här gången kom jag hem med lite tröst. Det börjar bli lite småtrist utan sociala kontakter och jag vill ju inte helt deppa ihop...
... en chokladguldkaksbit! Supergott och nu har jag stött de lokala företagarna! Och blev till och med på så gott humör att jag tog mej i kragen och ringde till stickväninnan B! Något som jag borde ha gjort redan för länge sen, men det har liksom inte blivit av...

Önskar er alla en skön fortsättning på fredagskvällen.


Inga kommentarer: