onsdag, december 16, 2020

Ett hjärta

Igår fick jag för mej att jag skulle virka någonting litet och snabbt, så att jag får åtminstone någonting färdigt. Från tanke till handling gick jag med raska steg. MEN, men inget julrött bomullsgarn! Inte minsta lilla nystan hittade jag i mitt garnlager. Hur kan det komma sig? När jag söker gult garn till påsken hittar jag bara röda nystan och nu hittade jag endast gula nystan. Konstigt, inte sant?

Nå, min virkhand längtade så och när jag dessutom hittade en virknål instucken mellan sidorna i en mönstertidning, så var saken klar. Här skulle virkas, oberoende färg på garnet. Man får ta vad man har i lager, så enkelt är det, i synnerhet då man har garnköpstopp.

Garn: Safran från Drops
Åtgång: 6 g
Virknål: Nr 3½

När hjärtat var färdigt kom jag på att jag faktiskt fick ett julrött nystan i mitt julpaket. Men vart sjutton har jag gömt det?

Paris är ett mycket löstvinnat bomullsgarn, så jag tycker att glasunderlägget blev lite sladdrigt. Men kanske det inte gör så mycket. Rätt högt på min lista över garn jag borde skaffa kommer nog nu rött stadigt bomullsgarn. Fast å andra sidan, det går kanske bra med orange också? 


Inga kommentarer: