måndag, juli 31, 2023

En massa kassar

Aj, aj, aj, mina fötter och ben är ömma. De har fått traska omkring på Drottningsstranden idag. Och kära nån, så de har fått gå. Och frågar ni mej, så fick de går flera kilometer i onödan! Jag har alltså besökt bostadsmässan i stan. Och det var ju på tiden, för nu är det sista veckan den pågår. Jag hade ju fribiljett, som jag fick av arbetsgivaren och det skulle ha varit dumt att inte utnyttja den. Tack och lov fick jag riktigt trevligt sällskap av Lillan och hennes mamma.

Lillan charmade direkt alla. Helt förståeligt med tanke på hennes vackra ögon och förståndiga blick.

Här vid Agricola församling var det meningen att ansiktet skulle synas där i ovalen. Men Lillan tyckte att det räcker med handen!
Inte brydde hon sig om att ringa i klockorna heller, nej, de stora stenarna, som höll klocktornet på plats var betydligt intressantare.

För att överhuvudtaget komma fram till husen var man tvungen att traska förbi alla försäljare. Håhåjaa... Erbjudande här och erbjudande där, men jag ska ju inte ha nånting så. Och nej, inte kunde Elisa tävla i pris med min nuvarande teleoperatör. Och nej, jag vill inte ha el från vare sig Oomi eller Helen eller...

Till det flytande huset var det jättelång kö. Dit skickade jag Lillans mamma medan jag vaggade Lillan, som skulle sova dagssömn. Barnkärror får inte tas in i husen, vilket är helt förståeligt. Så det var en och annan förälder som stod utanför husen med barnkärran och sen gick de in och titta turvis. Lite trist ifall du skulle ha velat diskutera idéer och lösningar med varandra.

I min enfald så har jag trott att de där lyxbåtarna som legat vid bryggan har varit husinvånarnas. Men det är ju den flytande båtmässan! Dit gick vi inte alls, för vi är ju äkta landkrabbor.

Jag gick inte alls in i Villa Kungen, för den har visats upp i alla tänkbara medier till lust och leda. En stilla reflektion gjorde jag dock. Härifrån det här huset är det inte minsta havsutsikt vad det gick att se. Och om du vill vistas ute på terrassen, så ska du inte bete dig alltför illa. Grannarna ser direkt vad du håller på med. Brrr! Inget för en lanttis, som mej. Pluspoäng för att det här faktiskt är en enplansvilla. Det fanns inte många sådana. Trappor, trappor och trappor igen. Jag som tänker lite praktiskt ibland fasade för att ha köket på övre våningen. Tänk när du ska släpa upp alla matkassar då du kommer hem trött och svettig från butiken. Brrr!

Mörk inredning, i en del hus små rum, badkar, i ett hus var hjälpköket så litet att det inte fanns avställningsytor alls. Men kanske man inte behöver vika, stryka eller mangla tvätten längre?
Lönar det sig att besöka bostadsmässan? Jo, om du funderar på att bygga eller renovera eller kanske är allmänt intresserad av design och inredning. Jag har besökt bostadsmässor på 1980-talet och då var det betydligt roligare och det mest för att då fanns det ännu både husdrömmar och renoveringsdrömmar. Men nu, nääe, det här är nog sista bostadsmässan för min del. Det finns betydligt trevligare mässor!

Jag kom hem med en hel del broschyrer och kan ni tänka er, endast två pennor! Och jag som ju har så liiite av den varan!

Lite husböcker och jag har faktiskt bläddrat i Finnlamellis huskatalog, för jag gillade det huset. Det kan förstås ha nånting att göra med att sovrummet låg mot stranden, likaså den stora härliga terrassen och så gick det trappor ner till vattnet. Materialet är dessutom lättskött. Men, men, ack så lite förvaringsutrymme! Var ska alla mina garn få plats?

Medan jag besökte bajamajan, såg Lillans mamma självaste Paavo Lipponen skjutsas omkring i en golfbil. Ingen aning om vad han gjorde där. Lite fuskis att han fick skjuts. Det var många andra besökare, som också hade svårt att gå!

Lite besvikna blev vi allt då vi inte kunde gå över bron till andra sidan. Man får inte ta barnvagnar med ut på bron!!!
Fina lekplatser och kul med fladdermusjakten. Så här har man faktiskt tänkt till. 

Bra saker idag:
  • Vaknade 20 minuter före väckarklockan.

  • Har fått vara ute hela dagen i bästa möjliga sällskap.

  • Lillans pappa skjutsade oss till och från mässan, så det gick smidigt. Tack för det!

  • Lillans mamma bjöd på lunch. Tack för det!

  • Kom hem med en massa kassar! Nåja massa och massa, här är ju nu enbart fem, men vackert så. Nu har jag nya projektkassar helt gratis. Och projektkassar kan man aldrig ha för många av!

  • Nu har jag då gjort det, besökt bostadsmässan!

  • Har klarat av dagens arbetsuppgifter och kan nu ta det lugnt ända tills väckarklockan ringer i morgon!
Hoppas att ni får en fin tisdag.





 

Inga kommentarer: