fredag, september 11, 2020

Två på en gång

Så har då en vecka rusat förbi med väldig fart och jag förstår inte riktigt vart dagarna har tagit vägen. Trots luckor i kalendern med en del indragna kurser, så har det ändå varit full rulle hela tiden.

I onsdags körde jag hem via stora varuhuset vid västra infarten. Då var jag inte riktigt på världens bästa humör, ska jag säga. Borden i datasalen där jag hade min kvällsundervisning var fulla av teknikskrot, som ingen varit efter. Det blev en lindrigare chock för mej då jag intet ont anande öppnade dörren till datasalen för att hastigt kolla att allt var okej.
Varför behövde gamla maskiner och annan teknik rensas ut just då? Precis när kurserna kör igång? Och varför just i den salen där jag ska undervisa? Visst borde man ha lite bättre framförhållning, inte sant?

Hur som helst, efter ett besök på ICT-avdelning, vandrade jag i det där varuhuset. Och lite tröst måste jag ju få, så...

... jag köpte tidningen till höger, Kauneimmat käsityöt. Sen när jag kom hem, så väntade posten på mej och där fanns Suuri Käsityö nr 9 2020. Det blev två på en gång! Många spännande och lockande sockmönster...

Det som gör mitt tidningsköp försvarbart var att jag fick ett stort tvättmedelspaket gratis! Ja, ni läste rätt, gratis. Saken var den att paketet var nedsatt till specialpris, alltså hälften. Det paketet jag handlade hade röda lappar med -50% för att det var lite skadat i ena hörnet och eventuellt kunde medel smita ut ur paketet. Så i kassan blev det slutgiltiga priset -0,01. Alltså det är att handla ekonomiskt, eller hur?

I onsdags skulle jag inte ha klarat mej utan dubbelmorfar. Han lyfte snällt ner teknikskrotet på golvet, så jag kunde hålla min kurs. Skrotet fanns fortfarande kvar idag då jag kollade. Undrar riktigt vem som ska hämta det?

Jo, så dubbelmorfar är bäst, även om jag idag fick stå på verandan på jobbet och vänta på honom. Det regnade så det var inte tal om att stå ute. Jag gnolade lite grann, Var finns han...

Nu önskar jag er alla en skön fortsättning på fredagskvällen!


Inga kommentarer: