tisdag, maj 18, 2021

Blixt och dunder

Idag har det varit fullt ös nästan hela dagen och jag har med andan i halsen hoppat från det ena till det andra. Det började i morse då jag i allsköns ro stod i duschen.
– Vi ska fara nu, hojtade dubbelmorfar.
– Va, men jag ska ju börja klockan ett.
– Vi hinner nog tillbaks till dess.
– Lovar du?
– Jo, jo, ta det lugnt.

Nå, ta det nu lugnt med en tidsoptimist. Vi startade ju inte förrän halv elva, så det blev rätt bråttom och vi hann endast lämna in mitt förlängda arbetsavtal med västra grannstaden och så iväg till Motonet. Min Adam plåtlåda brummar lite väl mycket, så avgasröret behöver förnyas. Två månader kvar till besiktningen. Vi hade lite andra ärenden också i västra grannstaden, men dem fick vi skippa på grund av tidsbrist.

Och jag hann, klockan 13.02 satt jag uppkopplad med hörlurarna på och redo att delta på distans. En liten halvtimmes paus innan nästa arbetspass körde igång. Det avslutades lite tidigare och abrupt på grund av åskmuller.
Rätt ordentligt dundrade och blixtrade det igår kväll. Störtregnet slog till med hård styrka och dubbelmorfar, som just då var ute, blev dyblöt på en liten minut.

Igår kom det mycket post till mej och det var ju roligt. Dels ovannämnda arbetsavtal, som skulle undertecknas och återlämnas, sedan ett positivt beslut och så ett kuvert fullt med nyttiga broschyrer om att skriva lättläst och likaså tala och så kom den här...

... mönstertidningen. Och kan ni tänka er, dubbelmorfar sa inte ett jox om den! Hmmm, månne han har tappat stinget?
Jag bläddrade hastigt i den, men kan inte säga att jag föll för någonting så där direkt.

På stickfronten har det varit alldeles för lugnt. Alla projekt ligger till sig i respektive väska. Idag drog jag dock fram två av dem och stickade några varv. Och det var ju riktigt roligt, men sen kunde jag inte bestämma mej för vilken jag ville göra färdig, så nu ligger de båda igen...


Inga kommentarer: