onsdag, maj 12, 2021

Svettigt värre

Igår blev ni utan mitt dagliga blogginlägg, beklagar. Det beror dels på vädret och dels på dubbelmorfar. Vädret, för att det var så vackert, soligt och varmt att björkens mössöron sprack ut. Jag jobbade från 10 - 17, så jag bara måste ut på kvällen och njuta.

Dubbelmorfar, för att han mitt i allt fick för sig att vi skulle bada bastu. Det var skönt, men svettigt värre och efter bastun hade jag inte längre någon lust att sitta framför datorn. Det märks att åldern inte kommer ensam då man blir helt utslagen efter bastubadet! Oj, så skönt det skulle ha varit att få rulla sig i snön eller doppa sig i plurret, men...

Dumt nog tänkte jag igår kväll att, nå lite stickning orkar jag alltid med. Men ack och ve, det rosa fluffet gled galant från stickan och att få hoptagningar och omslag rätt tillbaka upplockade lyckades inte riktigt. Så nu har jag lite fel i mönstret i ena ytterkanten. Snyft, snörvel. Kanske bäst att byta till någon annan stickning i stället? Fast då är nog risken överhängande att det rosa fluffet förblir en UFO, ett oavslutat projekt.

Svettigt värre var det i stan idag, då jag var och bunkrade upp. 24 grader är inte fy skam, men inte särskilt trevligt då man sitter i en plåtburk. Och vet ni någonting hemskt? Jo, jag gick inte ens förbi tidningshyllan idag! Så pass råddig var jag på grund av det plötsliga sommarvädret.
– Tänk om det blir så här varmt hela sommaren, retades dubbelmorfar.
Nå, joo, så här varmt får det vara, men inte 30 grader dag och natt.

Tills vidare orkar mina fina morsdagsrosor också med, men ack hur länge om det blir ännu varmare...

Önskar er alla en riktigt skön helgdag i morgon.
Själv har jag bestämt mej för att vara ledig med stort L! Inget jobb på datorn i morgon, så det så!


Inga kommentarer: