fredag, maj 28, 2021

Mellan hägg och syren

Idag har det varit bra flyt hela dagen ända till en mindre katastrof på eftermiddagen. Jag hade precis kommit hem från en trevlig utfärd till skärgården till ett ställe jag aldrig tidigare besökt, trots att det ligger i min hemkommun. När jag kom in med händerna fulla av kassar, så gled min kameraväska ur mitt grepp och landade på det hårda kakelgolvet. Åååh nej, och jag som behöver kameran hela tiden.

Jag var alldeles otröstlig, trots att dubbelmorfar ideligen försökte övertyga mej om att kameran nog fungerar, att han provfotat och inga speglar verkade vara sönder inuti. Det enda som har en stor spricka tvärs över objektivet är det yttre skyddet, som just ska skydda. Jag har inte vågat titta efter, men jag ska småningom ta mod till mej och se hur provfotona blev. Håll tummarna att kameran är hel och att det går att få den där skyddsdelen på linsen från stan, så vi inte behöver åka iväg långa vägar i morgon. Men jag är tveksam. Det finns ju ingen fotoaffär i stan längre.

Dubbelmorfar är snäll och ville trösta mej, så han hämtade en ljuvligt doftande syrenkvist från grannbyn. Jag vill också ha syrener på vår gård.

Mellan högg och syren ska vi bara njuta, inte sant?
Nu måste jag dock motvilligt kolla och ta in bilderna från kameran. Håll tummarna. 
Sen skulle det kanske vara dags att starta ett litet, ytterst litet stickprojekt. Kanske något åt Barbie, så borde det fort bli färdigt.


Inga kommentarer: