lördag, maj 22, 2021

Stickade, stickade runt

Brrr! I morse när jag kravlade mej ur sängen var det kyligt. Jag blev tvungen att överge min sköna lätta sommarklänning för hemmabruk och dra på mej långärmat, byxor och på fötterna förstås yllesockor. Vad annat än just yllesockor i den finländska sommaren?

Nu just lyser solen och vinden har avtagit, så det är dags att ta sig ut. Jag väntar dock att dubbelmorfar och mr J är färdiga i köket, så jag kan ta mej en tallrik med rårivna morötter. Sedan kan jag gå ut ett varv. Enligt min PT så borde jag röra på mej också idag och inte enbart varannan dag. Tyvärr finns det så mycket annat som lockar; läsning, korsord och stickning...

Just nu håller jag på med en liten rundstickning. Nåja, liten och liten, jag började faktiskt med 150 maskor och har nu minskat till 100. Det rosa bomullsrestgarnet tog förstås slut, så nu skarvar jag i med följande bomullsgarnsrest, som till all tur råkar passa. Ibland är det knepigt med restgarner. De passar liksom inte alltid ihop. Medan jag stickar sjunger jag på den roliga norska barnsången, Känner ni historien om tre fiskar små. Jag har ändrat orden lite grann och sjunger: Hon stickade, stickade, stickade runt, för stickning är sunt. Av nån konstig anledning tycker dubbelmorfar att jag kan vara riktigt tyst när jag stickar. Det var det fräckaste, inte sant?

I dagens Instagram-flöde såg jag att stickare nu har laddat upp med bland annat sjalstickning inför både Ishockey-VM och Eurovision. Det första tänker jag skippa, för jag står inte ut med det där meningslösa våldet på isen. Eftersom Eurovisionen går av stapeln mitt i natten, så kommer jag nog inte att vara så skärpt att jag klarar av någon som helst stickning just då.

Önskar er alla en riktigt skön lördagskväll oberoende av vad ni tänker ägna er åt!


Inga kommentarer: