söndag, februari 05, 2023

Skruttasockbörjan

Snart är veckoslutet över, ett innehållsrikt och givande veckoslut. Men låt mej nu börja med den viktiga frågan från igår: Gick rätt låtar vidare till finalen i melodifestivalen? 😀 Det kan förstås hända att ni inte tycker att den frågan överhuvudtaget är viktig. Det gjorde i alla fall mina medstickerskor idag på sticklägret i stan. De hade inte en susning vad jag talade om. Endast en hade sett en liten stund på sändningen och sedan zappat vidare. Tydligen går det att leva utan att se på mello! 😄 Själv gläder jag mej åt många lördagskvällar med spektakulär, men oskyldig show i några veckor framöver.

Sticklägret avslutades alltså idag. Tiden rusade iväg förvånansvärt snabbt och jag hann inte få så mycket gjort, som vanligt borde jag väl tillägga. Jag är en långsam stickare, för jag vill njuta av hantverket och det är väl helt okej, eller hur? Idag har jag börjat fundera lite om jag överhuvudtaget kan sticka? Jag har börjat tvivla på resultatet. Jag tycker att det allt emellanåt inte ser klokt ut det jag har åstadkommit. Som vanligt gör ju alla andra mycket snyggare och bättre. Och jo, jag vet, man ska inte jämföra och jag vet att jag inte alls är i samma liga, som de som hållit på nästan hela sitt liv med stickning. Ni vet de där som började redan i fyra – fem års åldern och har stickat på sen dess. Nä i den ligan platsar jag inte vad gäller stickning, men när det gäller virkning är det en helt annan sak. Där kan jag också stoltsera med ett alster, som jag virkade i folkskolan, en sommartopp, och som jag ännu har kvar nånstans, om nu bisin min inte har slängt bort den!

I fredags då sticklägret inleddes så lade jag upp för en ny sockstickning:

Det här är "Skruttasockor" eller Haitarisukat, som de heter på finska. Ett riktigt trevligt och användbart mönster i sockskaft. Ja, och kanske i andra sammanhang också. Jag försöker få undan restgarner, så jag gjorde resåren i ett randigt 7-bröder garn och det övriga skaftet i enfärgat 7-bröder garn. Idag blev den fjärde "skryttan" eller "korven" färdig, så nu måste jag bestämma mej för vad resten av sockan ska bli och framförallt till vem, så jag vet hur stor jag ska sticka den. Det här är nu mitt sjätte påbörjade JyJy2023 projekt. Och det innebär att jag ligger rejält efter, för jag såg att en annan har redan påbörjat sitt tolfte projekt. Det kommer att bli bråttom för mej nu att hinna börja på 14 projekt till. Undrar när jag sen ska hinna sticka alla projekt och om de nånsin kommer att bli färdiga?

Bra saker idag:
  • Vaknade före väckarklockan och var riktigt utsövd. Reagerade inte ens på fullmånen i natt.

  • Fick skjuts av äldsta sonen till sticklägret i stan. Skönt, för jag slapp skrapa isiga rutor på morgonen.

  • Fick ännu en dag njuta av "stickigt" sällskap med många skratt på sticklägret. Om skratt verkligen förlänger livet, så har jag fått minsann fått tid till.

  • Åt en god lunch på Degeri, som jag inte ens visste att hade öppet på söndagar. Så nu vet jag vart man kan gå på söndagar om man vill gå ut och äta någon annanstans än på pizzerior. Tänk vad allt man kan lära sig på ett stickläger!

  • Blev inbjuden till grannbyn av Lillans mormor, som jag träffade i Tokmannis dörröppning. Så jag tillbringade sena eftermiddagen och tidiga kvällen i trevligt sällskap. Fick också se en mormor i full fart tillsammans med Lillan. Och blev bjuden på runebergstårtor, dagen till ära!

  • H ringde mej i kväll. Äntligen hade vi telefonkontakt. Det är alldeles för länge sedan vi senast pratat med varann.
Önskar er alla en fin ny vecka.


Inga kommentarer: