tisdag, maj 15, 2018

Varmast i Europa

Jaa, så är det. Nu just har vi varmast i hela Europa. En del tycker att det är ljuuuuvligt medan andra mår dåligt i värmen. En sak är i varje fall säker: Det är inte särskilt lockande att sitta långa tider framför datorn i denna hetta. Men, till veckoslutet har utlovats svalare väder. Hoppas att den spådomen håller.

Jag lyckades tack vare stickväninnan B ta mej till stickcaféet i stan. Där var vi fem damer närvarande och hade det hur mysigt som helst. Mycket vatten gick det åt, för man måste ju komma ihåg att dricka. Sticka hann jag också med. Även om jag inte kommer att kunna delta i höstens stickcaféer på grund av jobbet, så hoppas jag ändå att det här caféet fortsätter. Åtminstone jag känner ett stort behov av att få träffas på riktigt och få se allt fantastiskt som alla andra gör, bli inspirerad och kunna dela med mej.

Kolla här:

En skön gul babyfilt med fina sockor.

Tyvärr lyckades jag inte fånga den där härliga solgula nyansen med surfplattans kamera. Suck! Sockorna hålls bra på den lilla babyns sparkande fot. Mönstret hade stickerskan hittat på Pinterest. Ett mycket farligt ställe att gå till för där fastnar man alltid och hittar alltid nånting som man genast skulle vilja göra.

Om det känns för hett att sticka, så kan man ju alltid virka.

I synnerhet om man har restgarner. Det här mönstret hade virkerskan hittat i ett gammalt sommarnummer av Allers. Bra restgarnsidé och lagom stort sommarhandarbete. I bakgrunden vackra sockskaft. Har sett mönstret användas också i vantstickning och det var förstås på Pinterest, var annars?

Och min plåtlåda då? Jo, morfar i huset har idag varit efter en ny startmotor och till och med skruvat i den i min bil. Så nu är det bara att tuta och köra igen. Tack och lov för det. I morgon ska jag dock samåka med en kollega till vår Må Bra-dag. Hoppas att jag orkar med att Må Bra. Får väl slå mej ner på ett skuggigt ställe och ta det lugnt.

Inga kommentarer: