fredag, februari 21, 2020

Inne på slutrakan

Jahapp, så var det fredag igen och jag är nu inne på slutrakan av sportlovet. Idag har jag suttit nästan hela dagen framför datorn. Jag har jobbat med två texter, varav en på finska, som dubbelmorfar ska ha till imorgon. Och så har jag kollat lite på arbets e-posten (IIK!) och siffror.

Ingen stickning idag heller och snart ska jag iväg västerut efter lite delar åt dubbelmorfar, grejer som inte finns i mitt hobbyrum, trots idogt letande. Ett letande, som resulterade i att jag hittade en flyttlåda, som inte var uppackad än!!!! Jösses, vet ni. Till all tur var det enbart småsaker på bottnen kvar i lådan, men ändå.

Jag gillade inte  att dubbelmorfar rotade runt i mitt hobbyrum, för vem vet vad han hittar där och far iväg med. Äldsta sonen suckade redan och frågade:
- Hur kan du ha så mycket garn? då han tittade in i rummet. Ja, och vad svarar man på en sådan fråga? 
Nå, för att... ja... alltså jag kan ju när som helst behöva det... ...det var så förmånligt att jag måste bara... 
ja, alltså det där garnet har jag ju fått av... 
...och jo, det där garnet har jag ärvt av min mormor... och... ...och ja, allra mest har jag ju garn för att jag är galen i garn och jag blir liksom glad av alla nystan!
Men nu just, (schhh! Säg inget åt dubbelmorfar!) nu just är jag rätt stressad av alla nystan, som aldrig blir till någonting. Snyft!

Och nej, dubbelmorfar borde inte alls ha fått vara i mitt hobbyrum, för tänk om han nu fick syn på sin födelsedagspresent?! Huuu! Jag har inte vågat gömma den så väl, för då kanske jag inte hittar den själv sedan när den ska överräckas.

I söndags var jag så full av inspiration då jag kom från sticklägret, att jag bara måste...
... köpa den här tidningen. Riktigt fina modeller, en del kan man se i Sokos nätaffär. Muumit merellä är alltså Mumin till sjöss. Mumin vill rädda Östersjön, så det är inte alls tokigt att köpa just den här produkten. Det finns förstås också garnnystan att köpa, men se ovan... inte mera garn liksom...

Nu är det bäst att avsluta här innan dubbelmorfar återvänder från grannbyn dit han åkte för att byta olja på min Adam-plåtlåda. Och som sagt, sedan iväg västerut och då får vi H med oss hit! Jippiii!

Önskar er alla en riktigt skön fredagskväll!

1 kommentar:

Carita Liljendahl sa...

Så fina Mumin-inspirerade strumpor!
Ja du, jag känner några andra som också gillar nystan :-)