fredag, september 08, 2023

KyJy – 4

Viime lauantaina valmistui vihdoin kahdet sukkaparit lapsenlapsille.

4. Perussukat lapsenlapsille
Aloitus: 14.8.2023
Valmis: 2.9.2023
Langan menekki: 60 grammaa
Lanka: Heart & Sole, Sirdar
Puikot: 2½
Virkkuukoukku:
Ohje: Ihan tavalliset perussukat, viiden minutin sydän BautaWitch



4. Bassockor åt de två yngsta barnbarnen
Start: 14.8.2023
Färdig: 2.9.2023
Garn: Heart & Sole från Sirdar
Åtgång: 60 g
Stickor: 2½
Virknål: 3

Jaa, alltså förra lördagen fick jag faktiskt kompisen färdig till det större sockparet. Det tog sin lilla tid. Eftersom det här är helt vanliga och kanske lite småtråkiga sockor, så virkade jag fem minuters hjärtat och sydde fast det på ena skaftet. Vet förstås inte om det gillas eller behöver sprättas bort. De små sockorna har Lillan redan fått. De lite större ska levereras så småningom. Det här har varit ett bra projekt att ha med sig på mötena. Men garnet är tunt och stickor 2½ är nog inte riktigt min melodi. Det roliga var ändå att randningen passade perfekt på det större sockparet. Det var rena rama turen, för jag började inte dra ut och försöka klippa av garnet på rätt ställe. Och apropå randning, så är det riktigt skönt med ett självrandande garn, för det blir betydligt mindre att fästa.

Det här garnet köpte jag för länge sen åt min hulda moder, frid över hennes minne. Hon gillade färgerna, men det var för tunt för henne att sticka. Jag ärvde hennes garnlager och nu har ytterligare ett av de garnnystanen kommit till nytta och bra så. Riktigt drygt garn, så jag skulle ha kunnat sticka en halsduk eller liten sjal av det. Men sockor är nog det som behövs mest, eller hur?

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag sov ända till halvtio!

  • Var äntligen idag iväg till frissan och fick lite styr på min risbuske. Mycket klippt blev det inte egentligen annat än det slitna bort. Och bra så, för nu är mitt hår så långt i nacken att jag inte fryser om den hela tiden. Bra klippning måste det ju också ha varit eftersom bisin min inte har klagat på att mitt hår är för kort. Han lever nämligen kvar i stenåldern och tycker att damer ska ha långt hår! Det går liksom lättare att släpa hem dem till grottan då! 😂

  • Fick vara ensam hemma i kväll. Så skönt för nu hann jag sticka färdigt socka nummer två åt äldsta barnbarnet. Ska bara fästa garnändarna i morgon och nog virka ett fem minuters hjärta till.
Önskar er en riktigt fin lördag.


Inga kommentarer: