fredag, september 01, 2023

Kronprinsessan kommer!

Visst har ni väl redan hört dagens stora nyhet? Och äntligen en god nyhet bland allt elände!
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kommer till stan! Det ni. Nu gäller det att fort som sjutton öva  sig i att bemöta kungligheter, för sådant är vi ju inte bortskämda med här i stan även om det talas om Drottningsstaden och att Kungen kommer varje sommar. Det sistnämnda ett historiskt evenemang med bland annat karolinare i farten. Nu får vi då hoppas att kreti och pleti kan uppföra sig och hålla sig i skinnet. Vi borde kanske öva flaggviftningen? Ja, och så ska väl nån sticka Lovisadropparna åt de kungliga? Det blir alltså två ylletröjor att sticka och två par yllesockor. Perfekt gåva, inte sant? Och så borde det förstås skapas en Victoria-bakelse, en Lovisa-variant liksom, eller hur? En lätt, fluffig och god liten bakelse. Vem anmäler sig frivilligt? Tror ni att nånting med tranbär eller svarta vinbär skulle vara gångbart?

För övrigt, så har jag redan avtalat med stickväninnan B att hon ska gå och vänta på kronprinsessan och prinsen och fota dem, för jag är på jobb den torsdagen. Men stickväninnan B sa att hon brukar fota endast fötter och då är det lite svårt att veta vems dom är. Suck! Nu har jag ett dilemma. Ska jag ta med mej kursdeltagarna och åka in till stan? Eller ska jag tala med stickväninnan V istället. Hon är en hejare på att fota.
Förresten, tänk på alla säkerhetsåtgärder, som måste vidtas! Huh, huh, det kommer att vara fullt med poliser och hemliga agenter i hela stan!

Bra saker idag:

  • Var uppe redan klockan sex i morse. Tassade lite planlöst runt, såg diskberget i köket, blev alldeles matt och kröp ner tillbaka i sängen och sov ända till halvtio!

  • Stickväninnan B skickade vänligt nog ett WhatsApp-meddelande om att nu, nu äntligen har höstens Novita-tidning på svenska kommit i postlådan. Tack för det.
    Så jag tog rocken på och sandalerna på fötterna och knallade iväg till postlådan. Min smartklocka blev själaglad och tyckte att det var riktigt bra att jag rörde på mej!

  • Själaglad blev jag å min sida, då jag såg den här fina stickade sjalen. Redan namnet Villinge antyder ju att den här, den här måste jag ju bara sticka. Enda betänkligheten är att då måste jag ju köpa nytt garn, för den här är stickad av det nya garnet Hehku.

  • Och den här måste jag ju nog sticka åt Lillan, eller hur? Och det innebär också att nytt garn måste anskaffas... 🙈

  • Förutom de här två modeller, så fanns där också mönster till sockor. Tur för mej, som nu får antal maskor, varv och centimetrar till ett par sockor jag tänker sticka. Tjohooo, nu slipper jag leta efter mönster och kan börja sticka direkt så fort de nuvarande är färdiga.

  • Diskmaskinen har surrat på, så ingen smutsdisk här inte!

  • Och riktigt glad över den uppmärksamhet, positiva sådan, som staden får!
Önskar er en riktigt skön fredagskväll.

Inga kommentarer: