söndag, september 03, 2023

I säkert förvar

I natt vet ni, i natt var bisin min helvild. Han kokade lingonsylt mitt i natten!!! 

Så i morse möttes jag av burkar med rött innehåll. Duktigt jobbat, inte sant? Nu är burkarna i säkert förvar i källaren! Och kan ni tänka, bisin min var riktigt nöjd med sin sylt då han provsmakade den med makaronilådan idag.

Själv sov jag som en stock, tack och lov. På morgonen när jag äntligen vaknade tänkte jag att jag skulle vara duktig och plocka undan lite, jaga dammråttor, torka... men hej, se där är ju min stickning. Jag kan ju få sticka åtminstone ett litet varv. Det är ju ändå söndag idag! Och efter en stund: Nu försvann bisin min iväg på ett däcksuppdrag, fort, fort fram med mina plastlådor och sortera lite garn.
Och jag säger bara det, vilken tur att jag ändå köpte 60 liters lådor! Den undre är full av sockgarner och nu blev det så att de tunnare är i ena änden av lådan och 7-bröders tjocklek i den andra. Och konstigt nog är den lådan nästan full.
Den övre lådan innehåller merino, silkesgarner, helylle osv. Och se, på sjutton, det finns ännu rum i den lådan! Nu är i varje fall de här garnen i säkert förvar.

Sockgarnslådan lämnade jag framme här i datarummet. Väntar med spänning på hur lång tid det tar innan bisin min börjar morra att lådan är i vägen. Men jag måste ju ha den lätt tillgänglig, så jag genast får tag på sockgarn då inspirationen drabbar mej, inte sant?

Bra saker idag:
  • En varm och skön söndag. Än kan man gå barbent iklädd klänning!

  • Bisin min tog själv hand om lingonsyltskokningsdisken! Tjohooo!

  • Jag har hunnit sticka lite.

  • Och sent på eftermiddagen var jag iväg och hälsade på Lillan. Vilken gullig liten varelse och bestämd! Hon visste precis vad hon ville ha istället för kvällsgröten!
Hoppas att ni alla får en fin ny vecka!


Inga kommentarer: