tisdag, september 19, 2023

Dagens bröd

– Kom å sii nu, ropade jag ivrigt åt bisin min i morse då jag satt och jobbade på datorn.
– Va e de nu igen, frågade bisin min lite småsurt.
Och så visade jag honom Mr Tokmanni hos Novita!
Bisin min bara fnyste och sa i överlägsen ton:
– Den där reklamen har jag redan sett på TV. 
Nå, jooo jag har inte sett på TV sen förra veckans onsdag och då såg jag faktiskt på en statsägd kanal. Och det programmet måste jag försöka komma ihåg att se på igen i morgon kväll. Påminn mej ifall jag glömmer. Det börjar klockan 20.

Idag funderade jag allvarligt på om jag kanske ändå ska sluta att vara snäll, för vet ni hur det gick? Jo, den där extra tiden jag gav igår utnyttjades aldrig. När klockan var halv och ingen dök upp, försökte jag ringa, men det gick inte att få tag på personen. En kvart senare fick jag e-post från kansliet att personen hade fått förhinder och inte kunde komma. Suck! Där hade jag hastat iväg till västra grannstaden tidigare helt i onödan. Och stackars den person, som ville ha en extra kvällstid nästa vecka. Nu sa jag bestämt nej, det finns ingen sådan tid. Några gränser får det allt lov att finnas, eller hur?

Och nu hör ni, nu måste jag som stolt mormor få visa äldsta barnbarnet. Hon finns i den här gruppen. Jag hoppas innerligt att hon ska tycka att det är roligt med konståkning och att det inte blir gråt och tandagnisslan, besvikelse och känslan av att inte duga. Ska försöka rusta mej iväg och följa med en övning, så jag vet hur det hela går till.

Bra saker idag:

  • Sovmorgon!

  • Fick iväg en viktig e-post med bilaga innan jag hastade till jobbet i västra grannstaden.

  • Lyckades också idag få en utmärkt parkeringsplats utanför jobbet. Känns som en liten lottovinst varje gång det händer i västra grannstaden.

  • Blev bjuden på kakao av en kollega.

  • Här hemma väntade dagens bröd på mej! Vilken lyx med färskt rågbröd och sista biten av smörgåstårtan till kvällsteet.
    Stort tack till E, för det goda brödet hon var efter till bageriet.
Och nu är det dags för mej att krypa ner under täcket. Det är tidig väckning i morgon.

Hoppas att ni får en riktigt fin onsdag.

Inga kommentarer: